Brandstichtingen in park 's-Gravenzande: verdachten nu herkenbaar in beeld

Eén van de ontploffingen in het park
Eén van de ontploffingen in het park © Politie
'S-GRAVENZANDE - Een aantal mannen die afgelopen oudejaarsdag betrokken waren bij brandstichtingen en vernielingen in het Zandeveltpark in ’s-Gravenzande is nu herkenbaar in beeld. Ze kregen van de officier van justitie een week de tijd om zich bij de politie te melden. Omdat dat niet is gebeurd, worden de beelden nu getoond.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Meerdere personen hebben zich na de uitzending gemeld bij de politie. Hun foto's zijn verwijderd.
Op drie momenten gedurende de dag van 31 december zijn er incidenten geweest in het park. Er zijn vuurtonnen uitgebouwd met pallets en ander brandbaar materiaal, waardoor flinke branden zijn ontstaan. Ook is er zwaar vuurwerk afgestoken en zijn delen van de speeltuin beschadigd. Zo zijn een aantal prullenbakken opgeblazen en de lucht in geschoten. De schade voor de gemeente loopt in de duizenden euro's.
De recherche heeft meerdere verdachten in beeld die zich schuldig hebben gemaakt aan brandstichting en vernieling. Op 14 juni meldde de politie dat ze de kans kregen zich uiterlijk dinsdag te melden. De personen van wie de identiteit nog niet bekend is, staan hieronder. Iedereen heeft een nummer gekregen. Wie een tip heeft over iemand, wordt gevraagd dat nummer door te geven.