Duitse man door nepagenten beroofd van auto op A12

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
ZOETERMEER - Een Duitse man is op de A12 beroofd van zijn auto door twee mannen die zich voordeden als politieagenten. Dat gebeurde dinsdagavond rond 19.30 uur vlak voor de afrit naar Zoetermeer. De agenten vonden later op de avond de 'verdwaalde en verdwaasde Duitser' op een weg vlakbij de snelweg. Het 35-jarige slachtoffer raakte bij de beroving niet gewond.
De man reed met zijn zwarte Volkswagen Tiguan met Duits kenteken op de A12 vanuit Den Haag richting Utrecht. Kort voor afrit 7 bij Zoetermeer kwam een grijze Mercedes naast hem rijden. De bijrijder van deze wagen hield een badge tegen het raam en sommeerde de Duitser met allerlei gebaren om hen te volgen. Dat deed de nietsvermoedende man, waarna de beide auto's op de vluchtstrook stopten.
De bijrijder van de Mercedes stapte uit en ging naast het slachtoffer in zijn auto zitten op de bijrijdersstoel. Hij zei dat hij van de politie was en de andere auto moest volgen. Via de afrit reden ze via de Oostweg naar de Werner Von Siemensstraat. Daar parkeerden ze en het slachtoffer moest uit zijn auto stappen van het tweetal. Vervolgens stapte een van de mannen achter het stuur van de Tiguan en daarna reden de twee auto's weg. 'Het slachtoffer bleef perplex achter', beschrijft de politie.

Gouden symbolen op de schouders

Van één van de verdachten, de bijrijder, is een signalement. Het gaat om een 30 à 40 jarige licht getinte man, 1.70 meter lang, kort zwart haar en donkerkleurige ogen. Beide verdachten droegen dezelfde kleding: een shirt met lange mouwen met gouden symbolen op de schouders en een blauwe broek met zwarte schoenen.