Rotterdam The Hague Airport nu ook vol: geen plek meer voor vluchten vanaf Schiphol

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport © ANP
REGIO - De laatste plekken voor verplaatste vluchten vanaf Schiphol zijn gevuld, vertelt een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport. Dit betekent dat Rotterdam geen ruimte meer heeft om extra vluchten over te nemen van Schiphol tijdens de piekdagen in juli en augustus. De laatste plekken gingen voor het grootste gedeelte naar TUI fly. Corendon had eerder dit jaar al vluchten verplaatst naar Rotterdam.
De interesse voor de overgebleven slots op de luchthaven van Rotterdam was groot. Een woordvoerder van de luchthaven vertelt dat de laatste plekken wel twee keer hadden kunnen worden gevuld. Corendon liet vorige week al weten 150 vluchten over te plaatsen naar Rotterdam. Daarna waren er nog twee of drie plekken per dag beschikbaar. Welke maatschappijen er nog meer gebruik wilden maken van de overgebleven slots wil de woordvoerder niet zeggen. Het zou ook gaan om maatschappijen die op dit moment nog niet vliegen vanaf Rotterdam.
Net als andere reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen moest ook TUI het aantal reizigers op Schiphol terugbrengen. TUI laat weten dat hun reizigers nu gewoon op vakantie kunnen. Andere maatschappijen besloten door het personeelstekort op de Amsterdamse luchthaven vluchten te annuleren. Easyjet kondigde eerder deze week aan ook meer vluchten vanaf Schiphol te schrappen en Transavia maakte woensdag bekend 240 vluchten te annuleren. Bij Transavia zou het om 13.000 geannuleerde boekingen gaan.