112-nieuws | Auto knalt door muur in Schoonhoven - BMW crasht op N206 bij Katwijk

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 27 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

BMW crasht tegen vangrail in Katwijk

Een grijze BMW is maandagmiddag gecrasht op de N206 in Katwijk. De auto is inmiddels weggesleept door een bergingsbedrijf. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen bij het ongeval. De politie doet onderzoek.
Een grijze BMW crashte maandagmiddag op de N206 in Katwijk
Een grijze BMW crashte maandagmiddag op de N206 in Katwijk © AS Media

Auto knalt door muur in Schoonhoven

Op de Opweg in Schoonhoven is maandagmiddag een auto door een muurtje gereden en in de sloot beland. De politie was snel ter plaatse en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het is onbekend hoe het met de bestuurder is.
Auto knalt door muur en belandt in de sloot in Schoonhoven
Auto knalt door muur en belandt in de sloot in Schoonhoven © AS Media

Verdachte tas blijkt 'loos alarm'

De Scheveningseweg in Den Haag is maandagmiddag tijdelijk afgesloten geweest. Directe aanleiding daartoe was een verdachte tas die aan het politiehuisje bij de Russische consulaire afdeling bevestigd was. De politie deed onderzoek naar eventuele explosieven, maar trof niets aan. 'Loos alarm', zegt een woordvoerder van de politie.
© Regio15

Kogelhulzen gevonden voor nachtclub in Zoetermeer

Bij een club in Zoetermeer zijn maandagochtend vroeg kogelhulzen gevonden. Het gaat om Club Magnum aan de Van der Hagenstraat, die eerder werd geteisterd door aanslagen. De politie kreeg rond 5.30 uur de melding dat er schoten waren gehoord en iemand met een auto zou zijn weggereden. Eenmaal aangekomen zagen agenten de hulzen op straat liggen. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.
Club Magnum werd eind 2021 getroffen door een grote brand die vermoedelijk werd aangestoken. Op dat moment was de Zoetermeerse uitgaansgelegenheid al permanent gesloten door de burgemeester na een serie incidenten. Zo werd het pand meerdere malen beschoten en waren er incidenten met handgranaten.

Grote zoekactie naar vermiste vrouw blijkt misverstand

Een grote zoekactie in de nacht van zondag op maandag naar een vermiste vrouw blijkt voor niets te zijn geweest. Een woordvoerder van de politie laat maandagochtend aan NH Nieuws weten dat het om een misverstand ging. De politie rukte massaal uit vanwege een urgente vermissing van een vrouw. Er werd gedacht dat ze in gevaar was.
Urenlang cirkelde er ook een politiehelikopter boven Lisse en Hillegom. De 'vermiste' vrouw werd echter gevonden in een woning in Nieuw-Vennep en bleek helemaal niet in gevaar te zijn.

Gewonde bij aanrijding tussen politieauto en elektrische step

Bij een botsing tussen een politieauto en een elektrische step is zondagavond een gewonde gevallen. Dat bevestigt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur op de Hoefkade in Den Haag. Hoe de aanrijding kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg.
Op beelden is te zien dat de politieauto een flinke barst in de ruit heeft. Langs de weg ligt een kapotte elektrische step en op straat een schoen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De Hoefkade was enige tijd afgesloten. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.
De straat werd afgezet voor onderzoek
De straat werd afgezet voor onderzoek © District8

Rotzooimaker moet illegaal gedumpt afval zelf opruimen

De politie heeft een illegale afvaldumper in de kraag gevat en zelf de troep laten opruimen. Een inwoner van Nootdorp dacht zondag makkelijk van een berg afval af te komen, maar vergiste zich daarin. Na een melding van de illegale afvaldump hebben agenten de spullen onderzocht. Daaruit bleek van wie het afval afkomstig was, waarna de agenten een bezoekje brachten bij diegene thuis.
De bewoners werden geconfronteerd met hun illegale praktijk en kregen een bekeuring. Ook moest de rotzooimaker de troep zelf opruimen onder toeziend oog van de politie.
Het gedumpte afval
Het gedumpte afval © Politie Pijnacker-Nootdorp