112-nieuws | Actievoerders aangehouden in Belastingkantoor - Autodief gepakt na lange achtervolging

Aanhoudingen bij het Belastingkantoor in Den Haag
Aanhoudingen bij het Belastingkantoor in Den Haag © District 8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 29 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Autodief gepakt na lange achtervolging

Een 26-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na een achtervolging van ruim veertig kilometer. De bestuurder had de politie op z’n hielen van Rijswijk tot in Zwijndrecht, omdat hij volgens de politiesystemen in een gestolen auto reed.
De achtervolging begon op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Daarna reed de automobilist via de A4 naar Rotterdam. Hij reed verder via de snelwegen A15 en A16. Bij Zwijndrecht werd de man geramd door de agenten. Vervolgens reed hij in op een politiewagen, waarna hij crashte.
Al rennend probeerde de verdachte nog te vluchten. Met behulp van een stroomstootwapen kon hij uiteindelijk worden gearresteerd. De wegpiraat zit nu vast op verdenking van diefstal en heling.

Zeventien demonstranten aangehouden in Den Haag

Zeventien actievoerders van Extinction Rebellion zijn aangehouden in het Belastingkantoor aan de Beatrixlaan in Den Haag. Ze eisten daar een onmiddellijke stop op alle subsidies voor fossiele brandstof.
De actevoerders hadden spandoeken bij zich en plakten stickers op de ramen van het gebouw. Precies een week geleden bezette een groep klimaatactivisten van Extinction Rebellion ook al het gebouw.

Growshop opgerold in Den Haag

In de Oudemansstraat in Den Haag is een growshop opgerold tijdens een controle van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). De goederen voor illegale hennepteelt, zoals tuinaarde en groeimiddelen, zijn door de politie in beslag genomen.
HEIT controleert ondernemingen als er signalen binnenkomen over malafide acties. Dat bleek bij de winkel in Laak het geval. De winkel profileerde zich als tuincentrum, maar in werkelijkheid werden goederen voor professionele hennepteelt verkocht. Dat is sinds 2015 verboden.
Producten uit de growshop
Producten uit de growshop © Gemeente Den Haag

Zeven aanhouding na diefstal telefoons

Twee meldingen van gestolen telefoons op een festival in Rotterdam hebben geleid tot de aanhouding van zeven mensen in Boskoop, op verdenking van diefstal en heling van tientallen mobiele telefoons. De telefoons werden zondag gestolen. Via FindMyIphone bleek dat ze mogelijk in Boskoop terecht waren gekomen. Agenten die naar de bewuste plek gingen, troffen daar de zeven verdachten aan, samen met zo'n veertig telefoons.
De verdachten zijn vijf mannen van 21, 29, 31, 37 en 38 jaar en twee vrouwen van 32 en 49 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten vast. De politie onderzoekt de herkomst van de gevonden telefoons.

Brand bij kettingbotsing N462

Bij een kettingbotsing met drie auto's en een bestelbus op de N462 bij Nieuwveen is woensdagmorgen brand uitgebroken. Iedereen is volgens de veiligheidsregio Hollands Midden uit de voertuigen. De weg is afgesloten.
Kettingbotsing op de N462
Kettingbotsing op de N462 © Media TV

Inval in woonwagenkamp Den Haag

De politie is woensdagmorgen vroeg een woonwagenkamp aan Isabellaland in Den Haag binnengevallen. Volgens de politie gaat het om een 'instaponderzoek' en vinden ook op andere plekken in Nederland invallen plaats.
De politie is woensdagmorgen een woonwagenkamp in Den Haag binnengevallen
De politie is woensdagmorgen een woonwagenkamp in Den Haag binnengevallen © District 8

Man uit Lisse aangehouden voor schietincident

Een 31-jarge man uit Lisse is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in Vinkeveen. Bij dat incident op het parkeerterrein bij The Harbor Club kwam op 6 maart een 27-jarige man om het leven en raakten verschillende mensen gewond. De woning van de man uit Lisse is doorzocht.
Na een schietpartij in Vinkeveen is een man uit Lisse aangehouden
Na een schietpartij in Vinkeveen is een man uit Lisse aangehouden © ANP
Direct na het schietincident werden zes mensen aangehouden. Eén van hen is inmiddels overleden, een ander zit nog vast. Drie mensen zijn inmiddels vrij maar nog wel verdachte. Een zesde man bleek niets met de zaak te maken te hebben.