112-nieuws | Fietser gewond na botsing met tram - Brand in keuken van Haagse toko

Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 1 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Fietser gewond na botsing met tram in Den Haag

Op de Loosduinseweg in Den Haag zijn vrijdagavond een fietser en een tram met elkaar in botsing gekomen. Er zijn veel hulpdiensten uitgerukt, waaronder een traumahelikopter. De fietser is ter plekke behandeld en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Brand in keuken van Haagse toko

In de keuken van restaurant Toko Toet aan de Beeklaan in Den Haag is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur ontstond tijdens het bakken en is overgeslagen naar de afzuiginstallatie, meldt de brandweer. Om de brand te blussen is een deel van het plafond verwijderd.
Vijf omliggende woningen en een winkel zijn enige tijd ontruimd geweest en zijn inmiddels weer vrijgegeven. De keuken is zwaar beschadigd geraakt. Er is niemand gewond.
De brand brak uit in de keuken van het restaurant
De brand brak uit in de keuken van het restaurant © Regio15

Auto belandt op kant na aanrijding

Op de Escamplaan in Den Haag zijn vrijdagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Eén van de wagens is daarbij op zijn kant terecht gekomen en op twee paaltjes beland. Er zijn meerdere ambulances ter plaatse. Er zijn twee mensen gewond geraakt. De Escamplaan was ter hoogte van de Platinaweg afgezet.
Eén van de auto's belandde op twee paaltjes
Eén van de auto's belandde op twee paaltjes © Regio15

Pand in Leiden gesloten vanwege vondst handgranaat

Een pand aan de Kenauweg in Leiden is op last van burgemeester Henri Lenferink voor twee weken gesloten. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. Eerder deze week werd in het gebouw een handgranaat gevonden.
'Dit incident betekent een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid. Ook heeft het een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat in de buurt', aldus Lenferink. In de komende twee weken doet de politie onderzoek naar de vondst van de handgranaat en wordt er gekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn.
© Regio15

Brandweer takelt paard uit sloot in Leiden

In een sloot bij een weiland aan de Europaweg in Leiden is do
Met behulp van een kraan werd het paard uit de sloot getakeld
Met behulp van een kraan werd het paard uit de sloot getakeld © Regio15
nderdagavond een paard in de sloot beland. Doordat de brandweer niet met de tankautospuit bij het paard kon komen, werd een kleine kraan van de brandweer Haaglanden opgeroepen. Na ruim een uur lukte het de brandweer om het dier op het droge te zetten.
Door alle inspanning en uitputting zakte het paard vervolgens door zijn hoeven. Daarom werd met spoed een veearts gealarmeerd. Hoe het nu met het dier gaat is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het dier in de sloot kon vallen.