Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland geridderd bij afscheid

Burgemeester Arnoud Rodenburg wordt gefeliciteerd door commissaris Jaap Smit
Burgemeester Arnoud Rodenburg wordt gefeliciteerd door commissaris Jaap Smit © WOS
MIDDEN-DELFLAND - Arnoud Rodenburg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde bij zijn afscheid in de Oude Kerk in Maasland, zaterdagavond. Per 1 juli stopt hij als burgemeester van Midden-Delfland.
Rodenburg kreeg de onderscheiding uit handen van de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit. Smit zei dat hij Rodenburg heeft leren kennen als betrokken, actief en vriendelijk, maar ook onverstoorbaar, volhardend en stevig als het nodig was. 'Een allround bestuurder, die keihard heeft gewerkt om het beste uit de gemeente en haar inwoners te halen.. Met als speerpunt: kwaliteit van leven. Is dat gelukt? Mij dunkt: in Midden-Delfland kun je het vitale platteland ervaren.'
De gemeente Midden-Delfland was net opgericht, toen Rodenburg (CDA) daar op 1 juli 2004 als burgemeester aan de slag ging. Zijn kernopdracht was het behoud van het karakteristieke open landschap tussen de steden voor de toekomst. Hij zette zich tijdens zijn burgemeesterschap in voor de verdere bewustwording van de unieke waarden van het gebied.