N206 bij Leiden gaat in juli (deels) dicht voor werkzaamheden

Aan de aansluiting van de Voorschoterweg op de N206 wordt gewerkt
Aan de aansluiting van de Voorschoterweg op de N206 wordt gewerkt © Provincie Zuid-Holland
LEIDEN - Begin juli is er (deels) geen verkeer mogelijk op de N206 Ingenieur G. Tjalmaweg tussen de N441 en de A44 (Leiden-West). Dat kondigt de provincie Zuid-Holland aan. Autoverkeer en fietsers zullen gedurende deze periode worden omgeleid via bebording. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer van de huidige brug naar de nieuwe Torenbrug gerealiseerd.
Van maandag 4 juli tot donderdag 7 juli is de weg gesloten in de avonduren tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Het gedeelte dat is afgesloten bevindt zich tussen de N441 en de Willem Einthovenstraat. De Willem Einthovenstraat blijft vanuit de richting Leiden bereikbaar. De toe- en afritten van de A44 bij Leiden-West blijven ook gewoon open. Fietsers kunnen 's avonds en 's nachts gebruiken maken van de doorgang over de Torenbrug.
De N206 gaat in zijn geheel dicht in het weekend van vrijdag 8 juli tot en met maandag 11 juli door werkzaamheden op en nabij de Torenvlietbrug. Tussen vrijdagavond 21.00 uur en maandagochtend 05.00 uur is de weg in zijn geheel niet toegankelijk. Dat is vanaf de aansluiting met de N441 en Rhijnhofweg, inclusief de Torenvlietbrug en een deel van de aansluiting Leiden-West (A44). Vanaf maandagochtend 11 juli rijdt het verkeer tussen Leiden en Katwijk over de nieuwe Torenvlietbrug. Voor de toe- en afritten van de A44 gelden wisselende sluitingstijden.

Reden afsluiting

Gedurende de afsluiting wordt het verkeer van de huidige brug naar de nieuwe Torenbrug gerealiseerd. Daarnaast wordt er gewerkt aan de aansluiting van de Voorschoterweg op de N206.
Tussen de Torenvlietbrug en de A44 worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd
Tussen de Torenvlietbrug en de A44 worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd © Provincie Zuid-Holland