Inval in woonwagenkamp, Hagenaren aangehouden voor drugshandel en witwassen

Veel politie bij de inval in een woonwagenkamp in Den Haag
Veel politie bij de inval in een woonwagenkamp in Den Haag © District 8
DEN HAAG - De politie heeft woensdagochtend een inval gedaan in een woonwagenkamp aan Isabellaland in Den Haag en in verschillende andere woningen en bedrijfspanden. Twee mannen uit Den Haag van 21 en 73 jaar zijn aangehouden. Ze worden verdacht van het op grote schaal handelen in drugs en het witwassen van de opbrengst. Een derde verdachte is aangehouden in Spanje.
De politie kreeg de mannen in beeld na uitgebreid onderzoek, maar wil niet zeggen waar ze precies zijn aangehouden. Ook zijn er naast het woonwagenkamp doorzoekingen geweest in andere woningen en bedrijfspanden, maar die locaties wil de politie ook niet kwijt.
Tijdens de doorzoekingen zijn onder meer wapens, geld en een administratie aangetroffen. Auto's, sieraden en druggerelateerde spullen zijn in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen en inbeslagnames niet uit.

Zwarte schermen rond woningen

De politie viel het woonwagenkamp aan Isabellaland woensdagmorgen tegen 5.00 uur binnen. Rond twee woningen werden zwarte schermen neergezet, zag een verslaggever van Omroep West. Tijdens het onderzoek in het kamp was veel politie op de been.
De inval was woensdagochtend vroeg:
Politie valt woonwagenkamp Den Haag binnen

Auto en scooters in beslag genomen

Volgens de verslaggever zijn een auto en twee scooters in beslag genomen. Bewoners zeggen geen idee te hebben wat er achter de inval zou kunnen zitten. Eén van hen vertelde dat de politie ineens in zijn slaapkamer stond en dat hij daar niet blij mee was.