Provincie houdt vernield waterpretpark open met duizenden euro's subsidie

Het vernielde aquapark in recreatiegebied Vlietland
Het vernielde aquapark in recreatiegebied Vlietland © Regio 15
LEIDSCHENDAM - Storm Aquapark, het eerder deze maand vernielde waterpark in natuur- en recreatiegebied Vlietland, krijgt een eenmalige subsidie van 25.000 euro om de komende maanden toch open te kunnen blijven. Dat heeft de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besloten. Het attractiepark kan daardoor ook daadwerkelijk openblijven deze zomer, bevestigt eigenaar Pieter Alders.
Het waterpretpark in Leidschendam is speciaal voor deze zomer compleet vernieuwd. Met een oppervlakte van 2500 vierkante meter is Storm Aquapark volgens de ondernemer het grootste waterpark van Nederland. De opblaasbare attracties werden kort na de opening kapot gestoken. De vernieling is een strop voor de eigenaar van enkele honderdduizenden euro's, nog afgezien van de derving van inkomsten.
Nog voor de vernieling: dit was de eyecatcher van het waterpark
Nog voor de vernieling: dit was de eyecatcher van het waterpark © Omroep West
Juist die 25.000 euro maakt het verschil om open te blijven, stelt Alders. 'De provincie is bij ons langsgeweest en zei ook: zorg ervoor dat het geld gestoken wordt in het heropenen van het park. Dat hebben we ook gedaan. Het geld gaat niet naar de schulden die wij door deze vernielingen opbouwen en is ook niet bestemd voor de mensen die wij vanwege annuleringen moeten terugbetalen.'
De overheid die subsidie geeft aan een commercieel bedrijf, hoe zit dat? 'Dit recreatiegebied is eigendom van de provincie. En als provincie verlenen wij daarom vaker subsidie aan initiatieven in Vlietland. Door snel te schakelen, is de ondernemer nu enorm geholpen', antwoordt de woordvoerder van verantwoordelijk provinciegedeputeerde Anne Koning (PvdA, recreatie en sport).
Eerder deze maand namen we met de eigenaar de schade op:
Eigenaar vernield waterpark: 'Heel zuur als je dit zo ziet'

Schoolreisjes en kinderfeestjes

Van het subsidiebedrag zijn oude materialen gerepareerd en worden attracties die eigenlijk bestemd waren voor andere parken in het Vlietlandse water gelegd. 'Schoolreisjes en kinderfeestjes hoeven we hierdoor niet te verplaatsen', verklaart de eigenaar.
De reacties zijn volgens Alders goed. 'Deze week hebben we de eerste dagen met veel bezoekers gehad. Ik heb niemand gehoord over het speelplezier, waarvan ik vind dat het is verminderd. De kinderen beleven er heel veel lol, ook omdat alle items in het water nu gebruikt worden.'