Nieuwe podcastserie Enchanté! neemt luisteraars mee in de verhalen achter Franse chansons

Zangeres Tess Merlot presenteert de hele zomer Enchanté op Radio West
Zangeres Tess Merlot presenteert de hele zomer Enchanté op Radio West © Omroep West
REGIO - Omroep West brengt je vanaf begin juli al in de vakantiesfeer met Enchanté! De podcast én het radioprogramma worden gepresenteerd door zangeres Tess Merlot. In de podcastserie staan vooral de verhalen achter de chansons centraal, maar in het radioprogramma is ook veel Franse muziek te horen. 'Muziek krijgt zoveel meer lading als je de verhalen erachter kent', vertelt Tess.
'Franstalige muziek is populairder dan ooit', zegt de zangeres. 'Klassiekers als Je ne regrette rien, Nathalie en Les lacs du Connemara zingt iedereen zo mee, maar ik leid je in deze podcastserie en in het radioprogramma ook langs minder bekende chansons én nieuwe muziek van bijvoorbeeld Barbara Pravi, Bénabar en Boulevard des Airs.'
Tess Merlot bij de Eiffeltoren in Parijs
Tess Merlot bij de Eiffeltoren in Parijs © Omroep West
In de podcastserie bewijst Tess een meeslepende vertelster te zijn, die chansons aan elkaar verbindt door de verhalen erachter uit de doeken te doen. 'Muziek krijgt zoveel meer lading als je de verhalen erachter kent', aldus Tess. De podcast geeft in circa 30 minuten een inkijkje in de persoonlijke en soms dramatische verhalen van de bekende zangers en zangeressen bij de nummers die we kennen.

De hele zomer in Franse sferen bij West

De reeks radio-uitzendingen start op zondag 3 juli en duurt de hele zomer. Enchanté! is te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio West. De podcastserie is vanaf maandag 4 juli te beluisteren via de website en app van Omroep West en via de bekende podcastplatforms, zoals die van Apple en Google, maar natuurlijk ook Spotify. Radio West is te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+, via de kabel en online via een livestream en on-demand.