Wat is het mooiste gebouw van de regio? Dat bepaal jij!

Wat is het mooiste gebouw van de regio? Dat bepaal jij!
Wat is het mooiste gebouw van de regio? Dat bepaal jij!
DEN HAAG - Het Vredespaleis, stadhuis van Gouda, kasteel Endegeest of toch het karakteristieke huis van je buren: Radio West is op zoek naar het mooiste gebouw van de regio. Nomineer jouw favoriet en wie weet gaat-ie er wel met de titel vandoor. Tot en met 8 juli kan je jouw favoriete gebouw inzenden.
Stuur hier jouw favoriet in voor de titel 'Mooiste gebouw van de regio'.
Onze regio staat vol met mooie, markante gebouwen. Maar welke is nou het allermooist? Misschien heb je al een gebouw uitgekozen, of misschien kun je niet kiezen. Om je een handje te helpen zetten wij een paar pareltjes op een rijtje, maar we dagen jou natuurlijk uit om met verrassende suggesties te komen.
Het Vredespaleis is de zetel van het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagsche Academie voor Internationaal Recht, de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Carnegie Stichting.
Het Vredespaleis in Den Haag
Het Vredespaleis in Den Haag © Omroep West
De Vlieger is een eikenhouten, rietgedekte grondzeiler aan het Essepad in de Nederlandse plaats Voorburg. De molen is in 1621 gebouwd, ten behoeve van de bemaling van de Veen- en Binkhorstpolder.
Molen de Vlieger in Voorburg.
Molen de Vlieger in Voorburg. © Molen de Vlieger
Of wat dacht je van het stadhuis van Gouda, dat zich bevindt op de Markt. Het vijftiende-eeuwse stadhuis is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland.
Stadhuis van Gouda
Stadhuis van Gouda © Omroep West
Ook een pareltje: kasteel Endegeest in Oegsgeest. Het ligt in een park aan de Endegeesterstraatweg. Het kasteel dateert terug naar 1307. Van 1641 tot 1643 verbleef de Franse filosoof René Descartes in het kasteel.
Kasteel Endegeest in Oegstgeest
Kasteel Endegeest in Oegstgeest © ANP

'Ik hoop om nieuwe, onbekende plekken te ontdekken'

Een deskundige jury kiest uit de inzendingen vijftien genomineerden waar je in augustus op kan stemmen. 'We hebben prachtige en wereldberoemde gebouwen in onze regio, maar ik hoop ook nieuwe, onbekende plekken te ontdekken. Daar ben ik benieuwd naar', vertelt toerisme-expert Angelique Werner. De rest van de jury bestaat uit Omroep West-hoofdredacteur Henk Ruijl en oud-wethouder en directeur van Duurzaam Den Haag, Joris Wijsmuller.
Wil je de jury overtuigen om naar jouw plek te gaan, mail dan een foto naar mooistegebouw@omroepwest.nl, of klik hier voor het inzendformulier. De inzenders van de top 15 krijgen een leuke goodiebag en voor de winnaar hebben we een bijzondere prijs. Geef uiterlijk vrijdag 8 juli jouw favoriete plek door.

Mooiste plekje van de regio 2021

Vorig jaar organiseerde het programma West Wordt Wakker al de verkiezing voor het mooiste plekje van de regio. Toen won de Boerhaavetuin in Voorhout.
Boerhaavetuin Mooiste Plekje in de regio, winnaar Leo van Vliet (m)
Boerhaavetuin Mooiste Plekje in de regio, winnaar Leo van Vliet (m) © Omroep West