Ontsnapte tbs'er Luciano D. aangehouden in Den Haag

Luciano D. wordt aangehouden
Luciano D. wordt aangehouden © rjarmy.nl en Uw Winkeltje via Regio15
DEN HAAG - Luciano D., één van de twee tbs'ers die waren ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen, is donderdagavond aangehouden in Den Haag. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De arrestatie was rond 18.15 uur ter hoogte van de Esso aan de Zuid-Hollandlaan, aan het begin van de Utrechtsebaan.
Bij de aanhouding zette de politie medewerkers van FASTNL in, een team voor de opsporing van voortvluchtigen. Ook de DSI, de Dienst Speciale Interventies, kwam in actie. Er vloog een politiehelikopter boven Den Haag. Op een foto is te zien dat D. geblinddoekt op de grond zit bij het benzinestation.
De 24-jarige D. ontsnapte dinsdagavond 21 juni samen met de 27-jarige Sherwin Windster uit de kliniek. Er was met behulp van apparatuur een gat in het hek gemaakt, waardoor ze naar buiten konden. De mannen vluchtten in een klaarstaande Volkswagen Golf en waren sindsdien spoorloos.
Sherwin Windster (rechts) ontsnapte samen met Luciano D. (links)
Sherwin Windster (rechts) ontsnapte samen met Luciano D. (links) © Politie/bewerking Omroep West
D. is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met dwang voor een gewapende overval. Sherwin Windster, die nog altijd wordt gezocht, is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.