112-nieuws | Jongens van dak gehaald en opgepakt - Brand in garage Hoogmade

Met behulp van de brandweer werd het drietal naar beneden gehaald
Met behulp van de brandweer werd het drietal naar beneden gehaald © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 2 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brand in garage Hoogmade

Het dak van een garage aan het Vlietpark in Hoogmade heeft vlam gevat. Dat meldt de brandweer aan het begin van de avond. De bewoners bevinden zich buiten hun aangrenzende huis. Twee bluseenheden van de brandweer zijn uitgerukt. Niet lang daarna is het sein brand meester gegeven.

Drie jongens van dak gehaald en opgepakt

De politie heeft in Den Haag drie jongens van een dak afgehaald en in de boeien geslagen. Het drietal was op het dak van een huis aan de Van Beverningkstraat geklommen, waarna de politie werd ingeschakeld. Wat de jongens op het dak te zoeken hadden, is niet bekend. Even werd gedacht aan een inbraak, maar daarvoor zijn volgens een politiewoordvoerder geen aanwijzingen. Op foto's is te zien dat langs het huis een steiger staat.
'De jongens zijn aangehouden omdat ze zich op een verboden plek bevonden', meldt de woordvoerder. Daarna zijn ze vrij snel weer vrijgelaten. De brandweer kwam ook ter plaatse met een hoogwerker om de jongens van het dak te halen.

Vogels van opengeknipt vogelverblijf in Leiden vermoedelijk dood

Er zijn zeker tien vogels ontsnapt uit de volière in het Plantsoen in Leiden die vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag werd opengeknipt, beklad en overhoop gehaald. Van zeven vogels ontbreekt nog ieder spoor. Deze zijn waarschijnlijk overleden. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. Ook loopt de schade aan het vogelverblijf op tot 5.000 euro. De komende tijd houdt de politie en handhaving de kooi extra in de gaten.
Het vandalisme is het werk van 'De Zwarte Tulp'. De gegevens van de daders zijn bekend, stelt de gemeente. Nu wordt onderzocht of de vernielingen gekoppeld kunnen worden aan specifieke personen. 'De gemeente Leiden heeft aangifte gedaan', laat wethouder Ashley North (GroenLinks) weten. Daarnaast pleit de Partij voor de Dieren in Leiden om de volière in het Plantsoen en andere functie geven en om passende huisvesting te zoeken voor de vogels die in de vogelkooi verblijven.
De vogelkooi werd opengeknipt, beklad en overhoop gehaald
De vogelkooi werd opengeknipt, beklad en overhoop gehaald © Sleutelstad

Man zwaargewond na steekpartij op straat

Bij een steekpartij in Den Haag is een 39-jarige man zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de politie. Het slachtoffer is in zijn borst gestoken moest worden gereanimeerd. Hij is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.