112-nieuws | Boeren steken hooibalen in brand langs A12 - Trekker blokkeert sloot in Wassenaar

Boeren staken de hooibalen in brand langs de A12
Boeren staken de hooibalen in brand langs de A12 © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 6 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Boeren steken hooibalen in brand langs A12

Langs de A12 richting Zoetermeer hebben boeren woensdagavond meerdere hooibalen in brand gestoken. Ook hebben zij een spandoek aan het viaduct over de snelweg gehangen waarop 'Jouke moet vrij' staat. Daarmee verwijzen ze naar de 16-jarige jongen die dinsdagavond in Heerenveen bij een trekkerprotest op de A32 werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag nadat de politie schoten loste op zijn trekker. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde woensdagavond dat de jongen inmiddels niet meer vastzit.
Bij de brand langs de snelweg zijn een weginspecteur en politie aanwezig, aldus een woordvoerder. Daarnaast waarschuwt Rijkswaterstaat weggebruikers op de A12 voor belemmerend zicht vanwege de brandende hooibalen.
Het spandoek op het viaduct boven de A12
Het spandoek op het viaduct boven de A12 © Regio15

Landbouwvoertuig duikt de sloot in

De bestuurder van een trekker heeft woensdagmiddag een nat pak gehaald in Wassenaar. Het landbouwvoertuig was op een weiland aan de Hogeboomseweg aan het werk. De trekker vervoerde een cirkelhark, waarmee je gemaaid gras netjes in baantjes kunt leggen. De bestuurder raakte niet gewond.
De bestuurder raakte niet gewond
De bestuurder raakte niet gewond © Regio15

Tiener valt vrouw lastig

De politie in Rijswijk is op zoek naar een nog onbekende jongen die aan een vrouw heeft gezeten. Dat gebeurde dinsdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur in de buurt van monument De Naald in het Rijswijkse Bos. Op het moment dat een man voorbijkwam met zijn hond, vluchtte de verdachte op een fiets weg. Hij is donkergetint, ongeveer 15 jaar oud en 1.65 meter lang en had kort zwart haar. Hij droeg een grijze trui met blauwe opdruk aan de voorkant en een lange sportbroek.
Verder wil de politie in contact komen met de voorbijganger met de hond. Deze man met een fors postuur is ongeveer 1.80 meter lang. Hij is rond de 35 jaar oud, droeg een bril en een zwart T-shirt. De hond was wit.
In de buurt van De Naald werd de vrouw lastiggevallen
In de buurt van De Naald werd de vrouw lastiggevallen © ANP

Overvallers komen niet ver

Vier personen hebben afgelopen nacht geprobeerd om een bedrijf in Alphen aan den Rijn te overvallen. Ze maakten daarbij gebruik van een vuurwapen en slagwapens, maar kwamen niet ver. Een van de aanwezigen verstopte zich namelijk in de werkruimte, waardoor de deur op slot bleef. De tweede aanwezige werd buiten op de Ondernemingsweg met een slagwapen mishandeld en raakte gewond. De daders zijn zonder buit vertrokken.

'Moeilijke' dakbrand in Moerkapelle

Aan de Bovenas in Moerkapelle woedt woensdagmiddag een dakbrand. Ook staat een aantal zonnepanelen in de fik. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zeker negen zonnepanelen beschadigd geraakt. Het vuur laat zich moeilijk blussen, want de brand woedt niet óp maar ín het dak.
De dakbrand heeft veel schade aangericht
De dakbrand heeft veel schade aangericht © Media TV

Traumaheli landt voor aanrijding Noordwijk

Op de N444 bij Noordwijk is woensdagochtend een voetganger aangereden door een automobilist. Het slachtoffer raakte zwaargewond, laat een politiewoordvoerder weten. De provinciale weg is vanaf de N206 richting Voorhout afgesloten geweest voor onderzoek. Een arts uit de traumahelikopter heeft het slachtoffer geholpen.
De Van Berckelweg (N444) was richting Voorhout dicht
De Van Berckelweg (N444) was richting Voorhout dicht © Birdseventspictures

Politie vindt nog meer gestolen telefoons

De recherche van de politie Alphen aan den Rijn heeft opnieuw een tas gevonden met gestolen telefoons. Het gaat om 48 exemplaren, die zijn gestolen tijdens een festival in Rotterdam. Het aantal teruggevonden telefoons komt daarmee op ongeveer honderd.
Vorige week werden in deze zaak zeven mensen aangehouden in Boskoop. Ook werden zo'n veertig telefoons in beslag genomen.

Bijna drie kwartier vertraging door ongeluk A4

Verkeer op de A4 richting Amsterdam stond deze woensdagochtend bijna drie kwartier in de file. Bij knooppunt Ypenburg botsten een aantal personenauto's op elkaar. De hoofdrijbaan was afgesloten, verkeer kon er alleen via de parallelweg langs. Inmiddels lost de file in rap tempo op. Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.