112-nieuws | Fietser gewond na aanrijding in Den Haag - Overval in Den Haag, politie zoekt verdachte

De fietser werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht
De fietser werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht © VRPress
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 7 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Fietser gewond na aanrijding in Den Haag

Op de Loevesteinlaan in Den Haag is donderdagmiddag een fietser aangereden door een bestelbusje. Een ambulance en traumahelikopter rukten uit naar de plaats van het ongeluk. Later werd de helikopter weer geannuleerd. De fietser is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu precies gaat met het slachtoffer, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Volgens omstanders wilde de fietser oversteken toen de bestelbus aan kwam rijden.

Overval in Den Haag, politie zoekt verdachte

In de Appelstraat in Den Haag heeft donderdagmiddag een overval plaatsgevonden. Volgens een politiewoordvoerder is er bij het incident niemand gewond geraakt. De politie is nog wel op zoek naar een verdachte. Ook doen agenten onderzoek in de straat naar wat er precies is gebeurd.

Reddingsbrigade hijst rode vlag

Op het strand van Scheveningen heeft de Haagse Reddingsbrigade de rode vlag gehesen. Bij een rode vlag wordt het afgeraden om de zee in te gaan. De weersomstandigheden zijn dan te ruig om in te zwemmen.
Volgens de Reddingsbrigade zorgt donderdag de sterke stroming in combinatie met de golfslag voor gevaarlijke situaties op zee.
Een rode vlag bij de Haagse Reddingsbrigade
Een rode vlag bij de Haagse Reddingsbrigade © ANP

Buurtbewoners reageren geschrokken na kogelregen

Meerdere bewoners van de Leidse Merenwijk reageren geschrokken nadat ze woensdagnacht gegil en geschreeuw hoorden. Tegen Omroep West vertellen ooggetuigen dat er middernacht schoten werden gelost en er veel commotie was in de woonwijk. Er is een woning beschadigd door de schietpartij. Een buurtbewoonster met drie kleine kinderen vertelt dat de man weg scheurde op een brommer. Ook zag ze een plasje bloed liggen.
De politie meldt dat een van de verdachten mogelijk gewond is geraakt en heeft een vuurwapen aangetroffen. In het huis bleek verder niemand te zijn. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie roept getuigen op om zich te melden.
De politie doet onderzoek aan de Sparrenrode nadat meerdere schoten zijn gelost
De politie doet onderzoek aan de Sparrenrode nadat meerdere schoten zijn gelost © Regio15

Ravage bij kinderspeeltuin door botsing

Een automobilist heeft donderdagmiddag gezorgd voor een flinke ravage op het Vossiusplein in Leiden. Een personenauto is eerst gebotst tegen een stilstaande auto en is vervolgens tegen hekjes aangereden van een kinderspeeltuin. Daarna is het voertuig tot stilstand gekomen.
Meerdere hulpdiensten waaronder brandweerlieden waren aanwezig om de bestuurder te bevrijden. De automobilist is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.
Een automobilist heeft tegen hekjes aangereden. De bestuurder is bevrijd door brandweerlieden
Een automobilist heeft tegen hekjes aangereden. De bestuurder is bevrijd door brandweerlieden © Regio15

Dode gevonden in Gouds park

In het Crabethpark in Gouda is donderdagmorgen een overleden persoon aangetroffen. De plek is afgezet en de politie doet onderzoek. Ze gaan er vooralsnog vanuit dat het niet om een misdrijf gaat.
Het lichaam werd aangetroffen door een voorbijganger.
De plek waar de dode is gevonden is afgezet
De plek waar de dode is gevonden is afgezet © Omroep West

Gewonden bij steekincident Leidschendam

Aan de Prinsenhof in Leidschendam is een conflict tussen twee mannen geëindigd in een steekpartij. Daarbij stak de een de ander met een scherp voorwerp. Beide betrokkenen raakten lichtgewond.
De man die heeft gestoken is aangehouden door de politie. Ook een vrouw is opgepakt vanwege mogelijke medeplichtigheid.
De straat waar het steekincident plaatsvond is afgezet
De straat waar het steekincident plaatsvond is afgezet © Regio15

Schoten gelost aan Sparrenrode in Leiden

Aan Sparrenrode in Leiden is in de nacht van woensdag op donderdag meerdere keren geschoten. De politie heeft de buurt afgezet en onderzoek gedaan. Ook was de politiehelikopter in de lucht.
Op foto's zijn pionnen met nummers ernaast te zien. Een stukje verderop aan Kiekendiefhorst ligt een scooter met buitenlands kenteken op de grond. Daar is het politieonderzoek nog in volle gang. De politie komt later donderdagmorgen met meer informatie.
Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden
Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden © Regio15

ME grijpt in bij distributiecentra

De ME is woensdagavond ingezet bij distributiecentra aan de Facetlaan en Laan van Mathenesse in Bleiswijk. Daar blokkeerden actievoerders voor de derde nacht op rij het terrein. Daarbij zijn 19 mensen aangehouden onder wie negen minderjarigen.
De actievoerders gaven geen gehoor aan het verzoek om weg te gaan. Daarna is op last van de burgemeester ingegrepen. De 12 achtergebleven tractoren zijn weggehaald en kunnen later worden opgehaald.

Auto beschadigd bij brand

Een auto aan de Louis Armstronglaan in Leiden is in de nacht van woensdag op donderdag in brand geraakt. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte.
© Regio15