Man wordt op straat in Delft doodgestoken: 'Mensen gilden van paniek'

DEN HAAG - Het is zondagochtend rustig op de Oostsingel in Delft. Alleen als je goed kijkt op de grond zie je nog stille getuigen van het drama wat zich in de nacht van zaterdag op zondag zich afspeelde. Een 47-jarige man uit Delft overleed op straat na een steekpartij.
'Ik hoorde rond 00.00 uur een keihard geschreeuw', vertelt een man zondagochtend. 'Iemand was echt in paniek.' Volgens de man arriveren de hulpdiensten snel en wordt er lang geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren. Maar dat mocht niet baten.
Even daarvoor is hij tegen de auto van de man gevallen. 'Mijn auto zat onder het bloed van het slachtoffer. De brandweer heeft het er vervolgens afgespoten.'

'Gillen van paniek'

Wat zich precies heeft afgespeeld is op dat moment niet bekend. De omgeving van de Oostsingel en Oostblok wordt afgezet voor onderzoek.
Ook nabestaanden komen naar de plek waar het slachtoffer is neergestoken. 'Ik hoorde mensen gillen van paniek', zegt de getuige. De emoties lopen hoog op en de politie voelt zich genoodzaakt om een linie te vormen. Ook worden honden ingezet en trekken agenten een taser tegen een omstander. De man is aangehouden, maar is, nadat hij een boete kreeg, weer op vrij voeten.

Oorzaak in de relationele sfeer

Zondagnacht houden agenten een 48-jarige verdachte aan in een woning. Volgens de politie moet de oorzaak van de steekpartij gezocht worden in de relationele sfeer.