Deze week weer minder treinen door personeelstekort NS

© John van der Tol
GOUDA - De komende dagen rijden er weer minder treinen vanwege de personeelstekorten bij NS. Op zes trajecten vallen vanaf maandag ritten uit. Het gaat onder meer om sprinters tussen Gouda en Den Haag.
Tussen Gouda Goverwelle en Rotterdam Centraal rijden er in de spits minder sprinters dan gebruikelijk. Er rijdt deze week ieder half uur een sprinter. Tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle rijden er op werkdagen tot 20.30 uur minder sprinters dan gebruikelijk. Ook hier rijdt deze week nu ieder half uur een sprinter, in plaats van ieder kwartier.
Afgelopen week ging het nog om vier trajecten waar minder treinen reden door gebrek aan personeel. Komende week worden dus zes trajecten getroffen, in de week van 11 juli acht. Dat meldt de NOS. 'Het wordt spannend', zegt een NS-woordvoerder over de dienstregeling tijdens de zomer. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) schreef al in een Kamerbrief dat het personeelstekort mogelijk zal aanhouden tot na de zomer.

Zo'n 1100 vacatures

Over de gevolgen voor de reizigers zegt de NS-woordvoerder tegen NOS: 'Er zijn tekorten over de hele linie en uiteraard willen we geen treinen schrappen, maar doen dit op trajecten waar het het 'minste pijn' doet en waar personeelstekorten op dit moment het grootst zijn.'
Er is een groot tekort aan machinisten en conducteurs, maar dat zijn niet de enige vacatures. NS zoekt bijvoorbeeld ook servicemedewerkers en IT-personeel. In totaal zijn er zo'n 1100 vacatures.