Opnieuw uitstel opening snackbar De Vrijheid: 'Door de zomervakantie geen personeel'

Zo ziet de nieuwe snackbar eruit
Zo ziet de nieuwe snackbar eruit © R4a architecten en ingenieurs
DEN HAAG - De heropening van de beroemde Snackbar De Vrijheid is opnieuw met enkele maanden uitgesteld. De gloednieuwe snackbar op het viaduct boven de A12 in Den Haag zou in april weer opengaan. Maar nu wordt dit pas na de zomer, vertelt eigenaar Cengiz Arslan. 'Alle jongens die in de zaak werken hebben zomervakantie of kinderen die zomervakantie krijgen. Dus zij gaan nu op vakantie.'
Het vorige pand op de Bezuidenhoutseweg werd vorig jaar mei, na 36 jaar trouwe dienst, met de grond gelijk gemaakt voor een rigoureuze verbouwing. Het was de bedoeling dat de werkzaamheden veel eerder af zouden zijn, maar dat viel tegen. Zo zou de patattent vorig jaar alweer open gaan en toen dat niet lukte, werd de opening in april gepland. 'Maar door een aantal omstandigheden zijn wij nog niet steeds niet open', laat eigenaar Arslan weten.
Snackbar De Vrijheid in 2020
Snackbar De Vrijheid in 2020 © ANP
Na verschillende keren uitstellen, lijkt de Snackbar De Vrijheid zijn deuren nu toch echt de openen voor een patatje, kroket of het befaamde broodje kipschnitzel. 'Wij gaan na de zomer open', kondigt Arslan aan. Deze keer heeft het uitstel van de opening alles te maken met een personeelstekort bij de snackbar. 'Het is straks zomervakantie. Dus alle jongens die in de zaak werken hebben zomervakantie of kinderen die zomervakantie krijgen. Dus zij gaan de komende weken allemaal weg, omdat zij gebonden zijn aan die zomervakantie', legt de eigenaar uit.

Nieuw leven ingeblazen

Daarnaast zijn er ook nog wat andere dingen die moeten gebeuren volgens Arslan. 'Wij moeten nog een aantal kleine dingen regelen voor de snackbar en wij willen nog wat aanpassingen hier en daar doen', voegt hij toe. 'En wij willen pas open gaan als de snackbar echt honderd procent af is.'
Snackbar De Vrijheid in 2005
Snackbar De Vrijheid in 2005 © ANP
Volgens de snackbareigenaar is het lange wachten op de opening wel de moeite waard. Als je kijkt naar hoe het er eerst uitzag en nu, dan het is echt een stuk mooier en netter geworden. Zo is bijvoorbeeld alle apparatuur helemaal vernieuwd. Er is echt nieuw leven ingeblazen', vertelt Arslan enthousiast. 'Maar smaken verschillen natuurlijk', voegt hij bescheiden toe. De eigenaar heeft nog geen specifieke datum voor de liefhebbers van de kipschitzels bij De Vrijheid. 'Maar wij gaan na de zomer echt open', benadrukt hij.