Verdachten van rellen na ADO Den Haag-Excelsior duidelijk in beeld

Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet
Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet © Regio15
DEN HAAG - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de rellen na de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag is nog op zoek naar een flink aantal verdachten en laat daarom herkenbare foto's van hen zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.
ADO speelde op zondag 29 mei in het eigen stadion tegen Excelsior. Bij winst zou de Haagse club promoveren naar de eredivisie. Maar de wedstrijd eindigde na strafschoppen in een overwinning voor de bezoekers. Direct na afloop braken er in en om het stadion ongeregeldheden uit. De Mobiele Eenheid moest het veld op komen omdat een deel van de ADO-aanhang het veld bestormde en Excelsior-fans bekogelde.
Buiten het stadion werden er vernielingen aangericht en is de politie bekogeld met onder andere vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De ME moest charges uitvoeren en er zijn honden ingezet om de rust te herstellen. Een aantal omstanders en politieagenten raakten gewond en politiehonden zijn geslagen en bekogeld. Tijdens de rellen heeft de politie acht verdachten aangehouden.

Duidelijke beelden

In de weken die volgden is er veel beeldmateriaal bekeken, in de zoektocht naar meer verdachten. De onderstaande personen worden op dit moment door de politie gezocht. Iedereen heeft een letter gekregen. Geef dat door als u iemand herkent.
Tot nu toe hebben drie verdachten zich bij de politie gemeld. Hun foto's zijn daarom verwijderd.
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
Er is ook een aantal verdachten die vermoedelijk nog minderjarig zijn. Zij zijn op 5 juli onherkenbaar getoond, omdat ze van de officier van justitie de kans kregen zich binnen een week te melden bij de politie. De verdachten die dat niet hebben gedaan, zijn op 12 juli herkenbaar in beeld gebracht. Het gaat om de volgende personen:
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem