Huis beschoten in Leidse woonwijk

Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden
Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden © Regio15
LEIDEN - In de Leidse wijk Merenwijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag schoten gelost op een woning. Dat gebeurde ter hoogte van Sparrenrode. Foto's laten zien dat daarbij ook een raam van de woning kapot is geschoten.
Kogelregen in Leidse Merenwijk
Rond twee uur in de nacht van woensdag op donderdag kwamen bij de politie meldingen binnen over schoten die werden gelost bij de Arendshorst. Ook kwam er een melding dat de mogelijke verdachten van dat schietincident waren weggevlucht op een scooter en in de buurt van de Milanenhorst waren gevallen. Op die plek vond de politie de scooter en een vuurwapen, maar van de daders ontbrak elk spoor. De politie sluit niet uit dat één van de daders door de valpartij gewond is geraakt.
Mogelijk zijn de daders op de Horstenrode bij een motorscooter achterop gestapt en weggereden in de richting van de Kiekendiefhorst. Daar zouden ze zijn overgestapt in een auto, die daarna volgens getuigen hard wegreed in de richting van de Willem de Zwijgerlaan.

Beschoten woning was leeg

Rondom de woning aan Sparrenrode die is beschoten, zijn verschillende kogelhulzen gevonden. De woning was leeg en niemand raakte gewond. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook heeft een politiehelikopter boven de wijk gehangen. Ook is de politie op zoek naar getuigen van het schietincident en naar beelden van bijvoorbeeld deurbelcamera's.
Onderzoek bij de gevonden scooter
Onderzoek bij de gevonden scooter © Regio 15
Het is niet voor het eerst dat Leiden opgeschrikt wordt door vuurwapengeweld. Eerder werd een shishalounge in de Herenstraat doorzeefd met kogels en werd een handgranaat gevonden in de Stevenshof. De politie komt later donderdagmorgen met meer informatie over het schietincident in de Merenwijk.