Beschietingen en handgranaat hebben met elkaar te maken, vermoedt Leidse burgemeester

Politieonderzoek bij de beschoten woning in de Merenwijk
Politieonderzoek bij de beschoten woning in de Merenwijk © Regio15
LEIDEN - De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft 'het stellige vermoeden' dat de drie ernstige geweldsmisdrijven die de afgelopen weken in Leiden plaatsvonden aan elkaar zijn gerelateerd. Dat zei hij donderdagavond in de Leidse gemeenteraad.
Het gaat daarbij om het salvo kogels dat onlangs werd afgevuurd op een shishalounge in de Herenstraat die al gesloten was, de handgranaat die vorige week bij een pand aan de Kenauweg werd aangetroffen en de beschieting van een woning in de Sparrenrode in de Merenwijk woensdag- op donderdagnacht.
Eerder reageerde burgemeester Lenferink al op de gebeurtenissen bij de gesloten shishalounge en de handgranaat die bij een bedrijfspand werd gevonden. 'Dit willen we niet in de stad. Maar veronderstellen dat je dit volledig uit kan bannen, is een illusie.' Lenferink gaf ook toen al aan niet uit te sluiten dat de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben.
Na de beschieting in de Merenwijk werd naast een scooter een automatisch wapen gevonden:
Even na de beschieting werd een motorscooter en een automatisch wapen gevonden
Even na de beschieting werd een motorscooter en een automatisch wapen gevonden © Regio15

Politie onderzoekt relatie

Volgens mediapartner Sleutelstad denkt burgemeester Lenferink nu dus dat de beschieting van een woning in de Sparrenrode woensdag- op donderdagnacht wellicht te maken heeft met de voorgaande incidenten. De politie liet eerder weten een eventuele link nog te onderzoeken.