Boskoop bestaat 800 jaar en wil met 800 inwoners muziekband vormen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
BOSKOOP - Het is in Italië gelukt, dus waarom in Boskoop niet? In het kader van het 800-jarig bestaan van het dorp moet in september een 800-koppige band op de planken staan. Onder de noemer 'de grootste band' roept het feestcomité inwoners op om zich aan te sluiten bij het muziekgezelschap.
Al het hele jaar zijn er in Boskoop activiteiten om de dorpsverjaardag te vieren. Zo konden inwoners in juni aan een lange ontbijttafel aanschuiven, en is er dit weekend het waterspektakel Te Land, Ter Zee en in het Kroos. Een van de hoogtepunten in het jubileumjaar moet het optreden van 'de grootste band' worden.
Zangers, gitaristen, drummers en pianospelers: iedereen die denkt te kunnen zingen of een muziekinstrument kan bespelen is welkom bij het optreden, dat op zaterdag 17 september bij evenementenlocatie Flora Boskoop gegeven wordt.

Duizend muzikanten doen Foo Fighters na

In het Italiaanse Cesena, even boven San Marino, lukte het in 2015 om duizend mensen bijeen te krijgen voor een van de grootste bands ter wereld. 'Daar ben ik door geïnspireerd', zegt René van den Berg uit Boskoop. In Menno in de Middag op Radio West vertelt hij over dat optreden. 'De mensen daar maakten gebruik van koptelefoons.' Zo werd voorkomen dat de muziek uit de maat liep. Zij speelden tegelijkertijd het nummer Learn To Fly van Foo Fighters.
Op dit moment hebben 185 inwoners uit Boskoop aangegeven mee te spelen in 'de grootste band'. Daarnaast worden op scholen in het dorp workshops muziek maken gegeven, en dat levert 150 deelnemertjes op voor het muziekgezelschap. Zelf ook meespelen of meezingen? Meld je dan hier aan.
Het optreden in Italië van duizend muzikanten: