112-nieuws | Beschoten woning voor twee weken gesloten - Meerdere boetes bij controles langs kust

Kogelgaten in de voordeur van de woning in Leiden
Kogelgaten in de voordeur van de woning in Leiden © Sleutelstad
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 9 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Beschoten woning in Leiden voor twee weken gesloten

Het woonhuis in de Leidse Merenwijk dat in de nacht van woensdag op donderdag werd doorzeefd met kogels gaat voor twee weken op slot. Dat heeft burgemeester Henri Lenferink besloten, zoals hij eerder ook al deed bij de beschoten Marrakesh Lounge en een bedrijfspand aan de Kenauweg waar een handgranaat werd gevonden. De sluiting van de woning aan de Sparrenrode is vrijdagavond ingegaan en geldt in ieder geval tot vrijdag 22 juli, meldt mediapartner Sleutelstad.
Met de sluiting, die via een aangeplakt affiche op de deur bekend is gemaakt, wil Lenferink de rust in de wijk terug laten keren. In de komende twee weken neemt hij een beslissing over wat er verder met de woning gaat gebeuren. Donderdagavond zei Lenferink in de gemeenteraad al dat hij het 'stellige vermoeden' heeft dat de drie ernstige geweldsmisdrijven van de afgelopen weken in Leiden aan elkaar zijn gerelateerd. Hij zei daarbij ook dat de sluiting van de inmiddels twee keer beschoten Marrakesh Lounge verlengd gaat worden en dat hij dat ook overweegt voor het bedrijfspand aan de Kenauweg.
Even na de beschieting werd een motorscooter en een automatisch wapen gevonden
Even na de beschieting werd een motorscooter en een automatisch wapen gevonden © Regio15

Meerdere bekeuringen na grote cotrole op Scheveningen

Bij een grote handhavingsactie langs de Scheveningse kust zijn vrijdag meerdere bekeuringen uitgeschreven. Zo gingen 45 mensen op de bon voor het fietsen over de boulevard. Twee keer is er een boete uitgeschreven voor een tent in een verboden gebied. Daarnaast werden er vijftien geluidsovertredingen geconstateerd, waardoor elf van deze voertuigen niet meer de weg op mochten.
Ook werden flink wat automobilisten langs de kant gezet voor controles. Drie bleken er zonder rijbewijs te rijden en nog eens dertien personen konden deze niet laten zien. Bij twee auto's moest te donker getint glas worden verwijderd en in één auto werden verdovende middelen gevonden. De gemeentelijke belastingdienst heeft beslag gelegd op ruim 22.000 euro. In zes gevallen werd de belastingschuld direct voldaan en konden de eigenaren van voertuigen hun weg vervolgen. Vijf voertuigen staan nog in de klem en mogen pas verder als zij de schuld voldaan hebben.
De politie controleert auto's tijdens de handhavingsactie
De politie controleert auto's tijdens de handhavingsactie © Omroep West

Auto over de kop bij ongeluk A4

Op de A4 bij Den Hoorn is zaterdagochtend een auto over de kop geslagen bij een ongeval. Rond 05.45 uur ging het mis toen twee auto's met elkaar in botsing kwamen op de snelweg. Eén van de auto's zou daarbij tegen de vangrail zijn geknald. De andere auto kwam tot stilstand in de vangrail aan de andere kant van de weg.
Na het ongeval konden de bestuurders wonder boven wonder zelfstandig uit de voertuigen komen, beide raakten slechts lichtgewond. Een bergingsbedrijf heeft de twee auto's weggesleept. Door het ongeval was de hoofdrijbaan van de A4 richting Rotterdam tijdelijk afgesloten.

Hooibalen in brand in Reeuwijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een flinke berg hooibalen in brand gestaan aan de Negen Viertel in Reeuwijk. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Door de rook reden er tussen Woerden en Gouda tijdelijk minder treinen. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen. Vermoedelijk is de brand aangestoken.
De hooibalen konden worden geblust
De hooibalen konden worden geblust © AS Media

Explosie in een galerijflat in Delft

Bij een explosie in een galerijflat in Delft zijn twee mensen gewond geraakt, onder wie een kindje. De explosie die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur plaatsvond, richtte een ravage aan. Meerdere ruiten en deuren van de flat aan de Poptahof sneuvelden door de knal. De politie vermoedt dat sprake is van opzet. Getuigen hebben verklaard dat ze twee mannen zagen wegrennen, die ervandoor gingen in een auto.
Kozijnen, ruiten, deuren en plafonds zijn ontzet door de explosie
Kozijnen, ruiten, deuren en plafonds zijn ontzet door de explosie © Regio15

Fietsster (20) overleden na botsing in Alphen aan den Rijn

Een fietsster is vrijdagavond overleden na een botsing met een auto in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw, meldt de politie. Het noodlottige ongeval gebeurde rond 23.00 uur op het kruispunt van de Oranje Nassausingel en de Thorbeckestraat. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Boskoop, is aangehouden en wordt verhoord.
De fietsster overleed ter plekke aan haar verwondingen
De fietsster overleed ter plekke aan haar verwondingen © Regio15