112-nieuws | Boete voor rijden met blauw zwaailicht op auto - Verdachte steekpartij zelf gestoken

Het zwaailicht lag in de auto en is in beslag genomen
Het zwaailicht lag in de auto en is in beslag genomen © Politie Leiden
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 10 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Automobilist krijgt boete voor rijden met blauwe zwaailicht

De politie heeft de bestuurder van een auto op de bon geslingerd die zonder toestemming met een blauw zwaailicht op zijn auto reed. Een andere weggebruiker deed melding van de automobilist met de lamp en middels een foto konden agenten achterhalen wie er achter het stuur zat. Bij een bezoekje aan het adres van de bestuurder in het centrum van Leiden, zag de politie de auto al staan. Het blauwe zwaailicht lag voor de bijrijdersstoel.
Na een gesprek met de bestuurder is de lamp in beslag genomen. 'Een goede reden kon de eigenaar niet geven', schrijft de politie. 'Een fikse bekeuring zal binnenkort op de deurmat vallen.' De agenten benadrukken dat het rijden met een blauw zwaailicht niet is toegestaan. Wie toch graag met een blauw zwaailicht wil rijden, wordt geadviseerd te solliciteren 'voor een mooi beroep bij de erkende hulpdiensten'.

Gewonde man opgepakt als verdachte van eerdere steekpartij

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis een neergestoken man aangehouden als verdachte van een andere steekpartij eerder op de avond. De 52-jarige man werd gewond gevonden op de Hoog Buurlostraat in Den Haag. Hij werd rond 1.15 uur met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.
Na onderzoek kwam de politie erachter dat het slachtoffer die avond mogelijk als verdachte betrokken was bij een geweldsincident bij een café aan de Apeldoornselaan in Den Haag. Die straat ligt naast de Hoog Buurlostraat. Daar zou hij tijdens een ruzie hebben ingestoken op een ander persoon. De politie hield de gewonde man daarom aan in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar beide incidenten. Voor het neersteken van de 52-jarige man is nog niemand opgepakt.
De politie doet onderzoek naar beide steekincidenten
De politie doet onderzoek naar beide steekincidenten © Regio15

Auto crasht op paaltje en geparkeerde fietsen

Een automobilist is zondagochtend gecrasht tegen een paaltje en geparkeerde fietsen. Dat gebeurde rond 7.50 uur op het kruispunt van de Oudemansstraat en Isingstraat in Den Haag. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens omstanders zou er een achtervolging hebben plaatsgevonden. Een woordvoerder van de politie kan nog niets over het incident zeggen. De auto heeft flink wat schade opgelopen en moest worden weggesleept door een berger. Ook de geparkeerde fietsen en het paaltje zijn beschadigd.
© Regio15