112-nieuws | Verdachte doodrijden Kaylee (20) nog vast - Goudse woning met spoed half jaar gesloten

Er zijn bloemen neergelegd op de plek Kaylee (20) werd doodgereden
Er zijn bloemen neergelegd op de plek Kaylee (20) werd doodgereden © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 11 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Verdachte dodelijke aanrijding Kaylee (20) nog steeds vast

De aangehouden Boskoper die verdacht wordt van het doodrijden van 20-jarige Kaylee zit nog steeds vast, laat een woordvoerder van de politie weten. De verdachte wordt vandaag getoetst en zal dan voorgeleid worden. Verder laat de woordvoerder weten dat de politie nog bezig is met onderzoek en nog niks kan zeggen over de oorzaak van het ongeluk op vrijdagavond.
Onderzoek moet nog uitwijzen wie er de fout in ging op het kruispunt
Onderzoek moet nog uitwijzen wie er de fout in ging op het kruispunt © MediaTV
Vrijdagavond ging het mis op de Oranje Nassausingel, ter hoogte van het kruispunt met de Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn. De 20-jarige fietsster werd geschept door een auto en overleed ter plekke aan haar verwondingen. Bij organisaties waar ze actief was, sloeg het nieuws zaterdag in als een bom. Ook op social media wordt verslagen gereageerd op het noodlottige ongeval. 'Een dappere mooie dame die vol in het leven stond. Te vroeg uit het leven gerukt', reageert iemand op een bericht van de vader van Kaylee. 'We gaan haar heel erg missen. Woorden schieten te kort.'

Woning in Gouda sluit zes maanden

Op 26 juni is een woning aan de Prinses Julianastraat met spoed gesloten in verband met een geweldsincident. Dat meldt de gemeente Gouda maandag. In het pand werd ook drugs aangetroffen. De burgemeester heeft zondag besloten de woning te sluiten naar aanleiding van onderzoek naar de situatie in en rondom de woning. De woning zal voor zes maanden gesloten blijven.

Slachtoffers van explosie Delft uit ziekenhuis

De slachtoffers van de explosie in een woning in Delft zaterdagnacht zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis. Bij de explosie op zaterdagnacht raakte één persoon en een klein kindje gewond. Volgens een woordvoerder van de politie maken de twee het goed naar omstandigheden. Voor alsnog zijn er geen aanhouden verricht naar aanleiding van de explosie.
Bij de explosie zijn meerdere ruiten gesprongen
Bij de explosie zijn meerdere ruiten gesprongen © Regio15
Rond 03.15 uur werden bewoners aan de Poptahof opgeschrikt door de explosie. Een projectiel was in de woning ontploft. De politie zei eerder te vermoeden dat er sprake is van opzet. Politieonderzoek moet de toedracht achterhalen. Omwonenden reageerde geschrokken op de explosie. 'Ik werd schreeuwend wakker. Ik schrok van de harde knal', reageerde een buurtbewoner.

Slang glijdt rond in Boskoop

Zondag kreeg de politie een melding van iemand die een slang voorbij zag glijden op straat, meldt de politie maandag op Facebook. Het dier 'liep' los op de Valkenburgerlaan in Boskoop. Ter plaatse trof de politie de slang onder een doos aan.
Na het sturen van een foto naar Serpo, een reptielenopvang, kwam de politie er achter dat het om een onschuldige ringslang ging. Ringslangen komen veelvuldig in het wild voor. Boskoop kent veel groen en wild, dus dat is waarschijnlijk de reden dat het dier in de bebouwde kom terecht is gekomen.
De ringslag kroop rond door Boskoop
De ringslag kroop rond door Boskoop © Politie Basisteam Alphen aan den Rijn

Politie int 1200 euro na grootschalige verkeerscontrole

De politie Krimpenerwaard heeft vrijdagavond op de parkeerplaats bij de Surfplas in Krimpen aan de Lek een grootschalige controle gehouden. Tijdens de controle hebben agenten 1200 euro geïncasseerd voor openstaande boetes. Daarnaast heeft de politie acht mensen bekeurd die reden onder invloed van alcohol of drugs of zonder rijbewijs.
Tijdens een controle is gekeken naar de technische staat van voertuigen, de constructiesnelheid van scooters, rijden onder invloed en informatie vergaren voor ondermijning.
Politie Krimpenerwaard tijdens een grootschalige verkeerscontrole
Politie Krimpenerwaard tijdens een grootschalige verkeerscontrole © Politie Krimpenerwaard