112-nieuws | Brand in centrum van Leiden - Fietser zwaargewond na aanrijding

Brandweer op het dak van een pand aan de Leidse Beestenmarkt
Brandweer op het dak van een pand aan de Leidse Beestenmarkt © Regio 15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 12 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Fietser zwaargewond na botsing met busje

Een 50-jarige fietser is maandagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing met een busje in De Lier. Het ongeluk gebeurde rond 8.00 uur op de Noord-Lierweg, meldt de politie dinsdag.
De fietser uit Naaldwijk is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het personenbusje, een 21-jarige man uit 's-Gravenzande, is verhoord en mocht vervolgens weer naar huis. De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van de aanrijding. Wie het ongeluk heeft zien gebeuren kan zich melden bij de politie.

Dakbrand op Leidse Beestenmarkt

Op de Beestenmarkt in Leiden heeft dinsdagmiddag een uitslaande brand gewoed in het dak van een pand met vijf appartementen. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden. De werknemers hebben zelf een bluspoging gedaan, waarna de brandweer het bluswerk heeft overgenomen.
Door de brand zijn de zolderverdieping en de verdieping eronder zwaar beschadigd. De verdiepingen daaronder hebben waterschade. Eén van de werknemers is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan in verband met het inademen van rook.
De Beestenmarkt staat vol met brandweerauto's
De Beestenmarkt staat vol met brandweerauto's © Regio15

Brand bij vishandel Simonis

In een pand van Simonis aan de Visafslagweg in Scheveningen woedt dinsdagochtend brand. Omdat het vuur zich bevindt in een dubbel plafond, is het bestrijden ervan lastig.
Brand aan de Visafslagweg in Scheveningen
Brand aan de Visafslagweg in Scheveningen © Regio 15