Fietsster (20) overleden na botsing, automobilist aangehouden

De fietsster overleed ter plekke aan haar verwondingen
De fietsster overleed ter plekke aan haar verwondingen © Regio15
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een fietsster is vrijdagavond overleden na een botsing met een auto in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw, meldt de politie. Het noodlottige ongeval gebeurde rond 23.00 uur op het kruispunt van de Oranje Nassausingel en de Thorbeckestraat. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Boskoop, is aangehouden en wordt verhoord.
De 20-jarige vrouw overleed na de botsing ter plekke aan haar verwondingen. Haar familie is op de hoogte gesteld. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet bekend. Op foto's is te zien dat de betreffende auto flink is beschadigd. Het dak en de voorruit zijn compleet ingedeukt. Er werd een brandweertent om de auto heen geplaatst om onderzoek te doen.
De 24-jarige man uit Boskoop zit nog vast. Hij raakte lichtgewond bij het ongeval en is als verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het ongeval wordt onderzocht. Ook is er een bloedonderzoek bij hem afgenomen.
© Regio15
De politie sprak in eerste instantie van een 21-jarig slachtoffer en een 23-jarige bestuurder. Dat bleek niet te kloppen, meldt de politie. Het slachtoffer is 20 jaar oud, de aangehouden bestuurder 24 jaar.