Veel rook bij brand in plafond Schevenings visrestaurant Simonis op de Hoek

Bij de brand op de Scheveningse Visafslag komt veel rook vrij
Bij de brand op de Scheveningse Visafslag komt veel rook vrij © Regio15
DEN HAAG - In een pand van Simonis aan de Visafslagweg in Scheveningen heeft dinsdag brand gewoed. Die brand was overgeslagen naar het bedrijf Plugge dat ernaast zit. Omdat het vuur in een dubbel plafond zat, was het bestrijden ervan lastig.
Even na 13.30 uur was de brand onder controle. Daarvoor moest het dubbele plafond worden gesloopt. 'Omdat we er niet altijd goed bij konden, heeft het wat langer geduurd om de brand te blussen', zegt een woordvoerder van de brandweer. De brand woedde in een volgens de brandweer 'complex pand met veel koelcellen'. Dat bemoeilijkte de zoektocht naar de brandhaard.
Veel rook bij brand in plafond Schevenings visrestaurant Simonis
Tijdens het blussen moest ook rekening worden gehouden met de veiligheid van de brandweerlieden zelf. 'We moeten altijd een vluchtweg voor onszelf hebben om buiten te kunnen komen. Maar op de bovenverdieping zitten tralies voor de ramen en kunnen we dus niet naar buiten. Dat is voor ons gevaarlijk. Daarom moesten we eerst zorgen dat de situatie veilig is.'
Brand bij Simonis: 'Ineens was er een hele berg rook en paniek'

'Vlam in de pan'

De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand, maar volgens omstanders zou het vuur zijn ontstaan bij restaurant Simonis op de Hoek. 'Daar zou de vlam in de pan zijn geslagen', zeggen zij tegen een verslaggever van Omroep West. 'Er is nog geprobeerd de brand te blussen, maar dat is niet gelukt.' Vervolgens sloeg de brand over naar het naastgelegen pand van Plugge.
De brand werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand' waardoor veel korpsen uit de omgeving aanwezig waren. Daarmee had de brandweer voldoende mensen en materieel klaarstaan voor het geval de brand zich verder zou uitbreiden.
Vanwege de bluswerkzaamheden werd de Vissershavenweg volledig afgesloten, ook voor voetgangers. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Brand aan de Visafslagweg in Scheveningen
Brand aan de Visafslagweg in Scheveningen © Regio 15