Man verdacht van roekeloos rijgedrag na dodelijke aanrijding met Kaylee (20)

Onderzoek moet nog uitwijzen wie er de fout in ging op het kruispunt
Onderzoek moet nog uitwijzen wie er de fout in ging op het kruispunt © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De automobilist uit Boskoop die vrijdagavond in Alphen aan den Rijn de 20-jarige Kaylee aanreed, wordt verdacht van roekeloos rijgedrag. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw kwam door de aanrijding om het leven.
Een woordvoerder van het OM wil niet vertellen wat de aard is van het roekeloze rijgedrag. Woensdag wordt de man voorgeleid en wordt daarover meer duidelijk.
Vrijdagavond ging het mis op de Oranje Nassausingel in Alphen aan den Rijn, ter hoogte van het kruispunt met de Thorbeckestraat. Kaylee werd op haar fiets geschept door een auto en overleed ter plekke aan haar verwondingen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Boskoop, werd aangehouden.
Roekeloos rijgedrag is de zwaarste vorm van een verkeersmisdrijf, waarbij volgens de Wegenverkeerswet de zwaarste straffen horen. Onder roekeloos rijgedrag in het verkeer vallen situaties waarin iemand zich opzettelijk zo gedraagt dat verkeersregels ernstig worden geschonden en waardoor er sprake is van levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel. Voorbeelden zijn gevaarlijk inhalen, bumperkleven, door rood rijden of de telefoon vasthouden tijdens het rijden. Roekeloos rijgedrag kan leiden tot een boete of taakstraf en het afpakken van het rijbewijs. Ook (voorwaardelijke) gevangenisstraffen komen voor.