Automobilist die Alphense Kaylee (20) aanreed was vermoedelijk onder invloed

Zo zag de auto eruit na het dodelijke ongeluk
Zo zag de auto eruit na het dodelijke ongeluk © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De automobilist die ervan wordt verdacht de 20-jarige Kaylee afgelopen weekend aan te hebben gereden in Alphen aan den Rijn heeft 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de bestuurder op het moment van de dodelijke aanrijding onder invloed was van THC, de werkzame stof in cannabis. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt. De aangehouden verdachte blijft nog minimaal twee weken vastzitten.
Om welke 'belangrijke verkeersregels' het gaat, wil een woordvoerder van het OM niet zeggen. 'Dat is nog te vroeg in ons onderzoek. Dat komt pas tijdens een eerste zitting in de rechtszaak', verzekert de zegsman. Ook over de rol het slachtoffer wil het OM tot die tijd niks verklaren.
'Hij is zijn zorgplicht als verkeersdeelnemer niet nagekomen en (mede) als gevolg van zijn rijgedrag is een fietsster overleden', is het enige dat de woordvoerder kwijt wil over de verdachte. Het gaat om een 24-jarige man uit Boskoop die is aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag. 'De verdachte wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een dodelijk verkeersongeval.'
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van het ongeval
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van het ongeval © MediaTV

Kruispunt

Afgelopen vrijdag werd Kaylee geschept door een automobilist. Dat gebeurde rond 23.00 uur op het kruispunt - met stoplichten - van de Oranje Nassausingel met de Thorbeckestraat. De Alphense overleed ter plekke aan haar verwoningen.
De automobilist werd diezelfde avond gearresteerd. Hij raakte zelf lichtgewond bij het ongeluk. Uiterlijk op 27 juli neemt de rechter-commissaris een nieuw besluit over het al dan niet verlengen van het voorarrest.
Langs de weg waar Kaylee overleed zijn bloemen neergelegd
Langs de weg waar Kaylee overleed zijn bloemen neergelegd © Omroep West