112-nieuws | Motorrijder zwaargewond na ongeluk A12 - Pand waar handgranaat werd gevonden gesloten

© MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 14 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Motorrijder zwaargewond na ongeluk A12

Op de A12 bij afrit Bleiswijk in de richting van Den Haag is donderdagmiddag een ernstig ongeval met een motorrijder gebeurd. De weg richting Den Haag was deels dicht voor politieonderzoek. Het verkeer kan er via één rijstrook langs. Rond 21.00 uur is de weg weer vrijgegeven.

Fietser zwaargewond na botsing met auto

Op de Kerkweg in Ouderkerk aan Den IJssel is donderdagmiddag een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Naast ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
© MediaTV

Burgemeester sluit pand waar handgranaat werd gevonden

Burgemeester Lenferink heeft besloten het bedrijfspand aan de Kenauweg 40 in Leiden voor een half jaar te sluiten, dat meldt mediapartner Sleutelstad. Hier werd op 28 juni een handgranaat gevonden. Een dag later besloot de burgemeester al om het pand voor twee weken te sluiten. Dat wordt nu dus een periode van een half jaar, tot 13 januari 2023. Volgens de burgemeester is sluiting noodzakelijk om de openbare orde te herstellen en te bewaren. Naast het bedrijfspand aan de Kenauweg 40, gaat het ook om de adressen Kenauweg 38 en Hadewychlaan 21 en 23.
Op het adres aan de Kenauweg staan bedrijven ingeschreven van Ibrahim Y. De 33-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel en witwassen. Y. is eigenaar van meerdere woonhuizen. Een van deze woningen aan de Sparrenrode in Leiden is vorige week beschoten. Y. is ook eigenaar van de eveneens met geweld geteisterde clubs Magnum in Zoetermeer en Blu in Rotterdam.

Man naar ziekenhuis na val met fiets

Op de Laan van Poot in Den Haag is donderdagochtend een oudere man zwaargewond geraakt nadat hij vermoedelijk van zijn fiets viel en tegen een geparkeerde auto terecht kwam. Volgens de politie was de man bij aankomst van de hulpdiensten slecht aanspreekbaar en is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Een woordvoerder vertelt dat er momenteel geen indicatie is van een verkeersongeval, en dat het waarschijnlijk om een eenzijdig ongeluk gaat. Hoe het nu met de man is, is niet bekend.
De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd
De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd © District8

Kleine balkonbrand in Gouda

Op het balkon van een appartement aan de Singelstraat in Gouda heeft donderdagmiddag rond 12.15 uur een kleine brand gewoed. De brandweer was snel aanwezig en kon binnen tien minuten het signaal brand meester afgeven. De bewoners, waaronder een baby, worden door het ambulancepersoneel onderzocht.

Gaslek in Boskoop, vijftien woningen ontruimd

Bij werkzaamheden aan de Zijde in Boskoop is een groot gaslek ontstaan. Zo'n vijftien woningen worden door de brandweer ontruimd. De werkzaamheden vinden plaats aan de weg. Aangezien de gaswaarden bleven stijgen, is gekozen voor de ontruiming van woningen er omheen. Dat meldt de brandweer.
Een gaslek aan Zijde in Boskoop
Een gaslek aan Zijde in Boskoop © MediaTV

Veel rook bij korte brand in gevangenis Alphen

In de gevangenis aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn heeft donderdagmorgen korte tijd brand gewoed in een cel. Daarbij ontstond veel rook. De afdeling is geëvacueerd. De brand is inmiddels onder controle.
De brand ontstond rond 6.30 uur. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden zijn er geen gewonden gevallen. Ook is er geen gevaar meer, maar is de brandweer nog druk met ventileren. 'Bij een gevangenis kan niet zo snel een raampje open worden gezet, dus de klus voor ventileren is uitdagend. Daarvoor gebruiken we meerdere ventilatoren.'
De gevangenis in Alphen, foto ter illustratie
De gevangenis in Alphen, foto ter illustratie © ANP