112-nieuws | Duinbrand bij Monster

De brandweer had de brand weer snel onder controle
De brandweer had de brand weer snel onder controle © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 19 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Duinbrand bij Monster

In de duinen bij de Zandmotor bij Monster heeft dinsdagavond kort een kleine brand gewoed. Dat meldt de brandweer.
De brand ontstond rond 21.00 uur. 'Enkele vierkante meters stond in brand. Dus qua omvang viel het wel mee, de brand was ook snel uit', aldus een woordvoerder.
Bij de brand raakte niemand gewond. Het is niet bekend of de brand is aangestoken.

Vuurwapen gezien bij ruzie in Hazerswoude-Rijndijk

Bij een ruzie aan de Groenestein in Hazerswoude-Rijndijk is mogelijk een echt vuurwapen gezien. De politie nam geen enkel risico, trok kogelwerende vesten aan en liet een arrestatieteam komen. Tijdens de aanhouding van een man hing een politiehelikopter in de lucht, en de straat stond vol met politieauto's. Er is inderdaad een vuurwapen gevonden, onderzoek moet uitwijzen of het een echt exemplaar betreft.
Aanhouding van verdachte in Hazerswoude-Rijndijk
Aanhouding van verdachte in Hazerswoude-Rijndijk © Regio 15

Demonstratie in Haagse Hofvijver

Een handjevol activisten is rond het middaguur de Hofvijver in Den Haag ingesprongen. Een aantal klimaatdemonstranten zwom naar het eilandje in het midden van de vijver om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De politie riep met speakers op om naar de kant te komen, anders zou er worden ingegrepen. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, hebben agenten de activisten met een bootje opgehaald en op de bon geslingerd.
Demonstranten zijn dinsdag de Haagse Hofvijver ingedoken
Demonstranten zijn dinsdag de Haagse Hofvijver ingedoken © Regio 15
Agenten nemen demonstranten in een bootje mee naar de kant
Agenten nemen demonstranten in een bootje mee naar de kant © Regio 15

Man slaat ruit in tijdens ruzie

De politie rukte maandagavond uit naar de Weldamstraat in Den Haag vanwege een melding van een schietpartij. Volgens een woordvoerder van de politie bleek het bij aankomst echter om een ruzie te gaan tussen een man en een vrouw.
Tijdens de ruzie sloeg de man een ruitje door. Hij hield hier wat krassen op zijn hand aan over, wat allemaal bleek mee vallen na onderzoek in de ambulance. Zowel de man als de vrouw werden vanwege de ruzie in de boeien geslagen, maar volgens de politie zijn er uiteindelijk geen aanhoudingen verricht.
© Regio15

Auto uitgebrand in Reeuwijk

Maandag- op dinsdagnacht is er rond 1.00 uur brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Reeuwijksehoutwal in Reeuwijk. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Autobrand in Reeuwijk
Autobrand in Reeuwijk © AS Media