Ali schrikt wakker na harde knallen bij zijn flat: 'Man bleef schelden en lawaai maken'

De verdachte van de bedreiging is aangehouden
De verdachte van de bedreiging is aangehouden © Regio15
DELFT - 'Ik hoorde twee harde knallen en een hoop lawaai rondom het parkeerterrein.' Dat vertelt de 22-jarige Ali, bewoner van het complex aan de César Franckstraat in Delft. Al snel staat er veel politie bij de flat. Waarschijnlijk zijn de knallen schoten geweest, want de agenten vinden een kogelhuls.
Het is vrijdag even na middernacht als Ali net ligt te slapen. Plotseling hoort hij een hoop lawaai, maar dat is op dat moment voor hem nog geen reden om op te staan. 'Vlak nadat ik weer in slaap viel, werd ik opnieuw wakker en hoorde ik buiten twee harde knallen.' Ali vertrouwt het niet en besluit een kijkje te nemen vanaf zijn galerij. 'Ik ben opgestaan om te kijken wat er aan de hand was en zag beneden op het parkeerterrein een man staan. Hij schreeuwde van alles en praatte continu in zichzelf', vertelt Ali de volgende dag.
De jonge beveiliger, die sinds 2005 samen met zijn moeder in de flat woont, probeert de man rustig te krijgen. 'Het lukte mij niet om hem te kalmeren en hij bleef maar lawaai maken en schelden. De man kwam erg verward op mij over. Hij riep meerdere malen dat hij naar binnen gelaten wilde worden en werd steeds luidruchtiger. Toen ik hem vroeg te vertrekken, sloeg de sfeer om en begon hij mij te bedreigen.' Ali voelt zich op dat moment niet meer veilig en besluit terug naar binnen te gaan, waarna hij de politie belt.

Schreeuwen in het trappenhuis

Ondanks het feit dat de toegangsdeuren van de flat vanaf 19.00 uur alleen nog maar open gaan met een sleutel, lukt het de man om de centrale hal binnen te komen. De flat, die veertien verdiepingen telt en voornamelijk wordt bewoond door studenten en gezinnen, is volgens Ali erg gehorig. 'Vanuit mijn kamer hoorde ik hem opnieuw schreeuwen en geluiden maken in het trappenhuis. Ik dacht dat hij mij zocht en daarom naar boven was gekomen.' De man blijkt echter een conflict te hebben met Ali zijn bovenburen. Na een hoop geschreeuw vertrekt de man niet veel later in de richting van een auto die op dat moment achter de flat geparkeerd staat.
De verdachte van de bedreiging is aangehouden
De verdachte van de bedreiging is aangehouden © Regio15
Even daarna wordt de man, een 52-jarige Hagenaar, vlakbij het parkeerterrein aangehouden door de politie. Bij de auto vinden agenten een kogelhuls. Er wordt momenteel nog onderzocht of de man daadwerkelijk heeft geschoten voordat hij de flat binnenkwam. 'Ik had hem hier nog nooit eerder gezien, maar herkende wel het kenteken van de zilverkleurige auto. De politie heeft de wagen uiteindelijk laten staan en is pas diep in de nacht vertrokken', weet Ali. Een andere flatbewoner die anoniem wil blijven, heeft ook gezien hoe de politie uitvoerig onderzoek doet rondom de flat. 'Rond 02.30 uur werd ik wakker van een hoop kabaal en zag ik dat de politie buiten nog altijd druk bezig was met het onderzoek.'