Voor iedereen een leuke vakantie, Sharline organiseert groepsactiviteiten voor eenzame mensen

Sharline (eerste van links) met enkele kleurrijke bezoekers
Sharline (eerste van links) met enkele kleurrijke bezoekers © Omroep West
DEN HAAG - 'Ik wil ze naar buiten trekken en ze weer laten genieten', zegt de Haagse Charline van den Bijtel-de Windt. Zij organiseert deze zomer activiteiten voor mensen uit de wijk Nieuw Waldeck, die door de zomerpauzes van andere organisaties dreigen te vereenzamen. 'Ouderen kunnen in deze vakantieweken nauwelijks ergens naar toe. Deze middag is om van te genieten en om van na te genieten', vertelt ze dit weekend tijdens de derde middag in de reeks.
'East meets West' is het thema deze week. Locatie: het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag. Langzaam vult het onderkomen van de regeringsvertegenwoordiger van Curaçao zich met vrouwen uit Aruba, Bonaire en Curaçao, maar ook uit Afghanistan, Pakistan en Syrië. Er is ook een enkele man. 'We hebben vanmiddag zelfs een Chinese dame op bezoek. Dus het thema klopt', lacht Sharline.
Deze zomer organiseert Carribean Angels, de stichting van Sharline, op zes zaterdagen groepsactiviteiten voor eenzame mensen. 'In de zomervakantie zijn er veel organisaties die een pauze inlassen in hun activiteitenprogramma', vertelt ze. 'En dat betekent voor veel ouderen dat zij minder sociale contacten hebben, met eenzame dagen tot gevolg. Sowieso hebben we een pandemie achter de rug. Door de pandemie zaten al veel mensen alleen thuis. Nu gaan veel mensen weer op vakantie en zitten de ouderen weer alleen thuis. Als je op vakantie bent, dan vier je het leven maar blijf je alleen thuis, dan kan de eenzaamheid je overvallen.'

Het gaat erom dat we een verbinding met elkaar maken

'En luister maar, deze ontmoeting werkt. Mensen kwamen stilletjes binnen en nu zingen en dansen ze weer.' Gezongen wordt er onder andere voor Carlson Manuel, de volksvertegenwoordiger van Curaçao. 'Ik ben net jarig geweest en als je jarig bent geweest dan deel je uit'.
Het programma bestaat daarnaast uit een muziekoptreden en deelnemers die wat over hun land vertellen. 'Het gaat erom dat we een verbinding maken met elkaar', vertelt Sharline. En is zij zelf ook weleens eenzaam? 'Nee, eenzaam ben ik nooit. Ik heb een man. Een hele lieve aardige man moet ik erbij zeggen, want anders…' De lach op haar gezicht vertelt dat het wel goed zit.
De komende drie zaterdagen organiseert Sharline nog een modeshow, een creatieve middag en een workshop salsadansen in wijkcentrum de Geest aan de Georges Bizetstraat in Den Haag. Wie ook wil komen, kan zich aanmelden via stichtingcaribbeanangels@gmail.com. Let op: vol is vol.