Oog in oog met criminelen tijdens het wachten op je vakantievlucht

De vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport
De vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport © John van der Tol
DEN HAAG - Wie de komende weken met het vliegtuig vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekt, kan de politie een handje helpen met het vinden van criminelen. Tot eind deze maand worden in de vertrekhal foto's van acht voortvluchtigen getoond. Het zijn geen lieverdjes: de mannen moeten nog straffen uitzitten van tussen de vier jaar tot levenslang.
Nu in onze regio de schoolvakantie is begonnen, kunnen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) op een drukke luchthaven als Rotterdam The Hague Airport veel mensen bereiken. Waarschijnlijk houden de acht veroordeelden zich in het buitenland schuil om zo hun opgelegde straf te ontlopen. Een van de acht mannen is tot levenslang veroordeeld voor een moord. Een ander heeft vier jaar aan zijn broek hangen voor een gewapende overval.
Een aantal gezochte mannen zou onder een andere naam of met valse papieren naar het buitenland zijn gereisd. Overigens is het niet altijd zeker dat de verdachten na hun arrestatie terug naar Nederland komen, omdat niet met ieder land een uitleveringsverdrag is getekend.
In de vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport worden foto's van deze acht veroordeelden getoond
In de vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport worden foto's van deze acht veroordeelden getoond © politie
De foto's van de acht veroordeelden zijn tot en met 31 juli te zien in de vertrekhallen van Rotterdam The Hague Airport, Schiphol en Eindhoven Airport. De campagne is opgezet door het Fugitive Action Search Team Nederland van de politie. Ook het Landelijk Parket van het OM werkt mee.