Verdachte Hagenaar die man in hals stak bij Leger des Heils langer vast

Politie in actie op de Randveen na steekpartij
Politie in actie op de Randveen na steekpartij © Regio15
DEN HAAG - Een 31-jarige Hagenaar blijft langer in voorarrest vanwege een steekpartij in een opvanglocatie van het Leger des Heils op de Randveen in Den Haag. De verdachte zou daar op 14 april een 45-jarige man in de hals hebben gestoken. Het incident vond plaats in het trappenhuis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachte van poging tot doodslag.
Het 45-jarige slachtoffer moest na het steekincident in de winteropvang van het Leger des Heils ’s middags naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie hield de verdachte Hagenaar die avond aan in Rotterdam.
De 31-jarige verdachte ontkent het slachtoffer gestoken te hebben. Hij zou de man alleen maar hebben weggeduwd na door hem te zijn aangevallen in het trappenhuis. Tijdens een inleidende zitting woensdag, vroeg de advocaat van de verdachte om vrijlating van zijn cliënt. 'Er is ook geen bloed gevonden op de kleding en de handen van mijn cliënt', aldus de raadsman.

Eerder opgepakt voor diefstal met geweld

De officier van justitie verzette zich tegen vrijlating van de verdachte. Zij wees op een verklaring van de baliemedewerker van het Leger des Heils, dat de verdachte wel degelijk geweld had gebruikt. Ook de rechtbank vond dat er genoeg reden is de verdachte vast te houden. 'Er was sprake van fors geweld op een locatie waar mensen verblijven die het al moeilijk hebben', aldus de rechter. Ze hield er ook rekening mee dat de verdachte vorig jaar al eens opgepakt is vanwege diefstal met geweld. De verdachte was woensdag zelf op de zitting, maar zei niet veel.
De zaak wordt binnen drie maanden opnieuw behandeld.