Automobilist kijkt scooterrijder aan en krijgt keiharde stomp in gezicht

© Pixabay
PIJNACKER - Soms is het onvermijdelijk dat je iemands kant op kijkt. Maar als dat tóch een keer gebeurt verwacht je niet dat je meteen in je gezicht gestompt wordt. Tóch overkwam het een automobilist die afgelopen maandag in Pijnacker aan het tanken was. Ook het 2-jarige zoontje van de bestuurder werd omver gereden. De politie neemt de zaak hoog op en is daarom dringend op zoek naar getuigen.
Maandag aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, stond de automobilist te tanken bij het tankstation van AVIA aan de Klapwijkseweg in Pijnacker. Op dat moment reden ook twee tieners op een scooter het terrein op. 'De passagier ging, al lopend met twee krukken, de shop in en de bestuurder tankte de scooter vol', laat de politie in Pijnacker weten.
'Deze bestuurder liep na het tanken naar de tankende automobilist en sloeg deze zonder enige aanleiding met zijn vuist in het gezicht. De tankende bestuurder zou de scooterrijder aangekeken hebben.' Na de mishandeling ontstond er een heftige discussie, omschrijft de politie. Daarna gingen de twee jongens er op de scooter vandoor, waarbij het zoontje van de automobilist omver werd gereden.

Ruit kapot, automobilist gewond

Ondanks de heftigheid van het voorval ging de bestuurder toch nog even achter de scooter aan. Dat leverde vlak achter het tankstation opnieuw een confrontatie op. Met één van de krukken van de scooterpassagier werd op dat moment een ruit van de auto ingeslagen, waardoor de automobilist gewond raakte.
Op basis van camerabeelden en de verklaring van het slachtoffer weet de politie dat beide jongens tussen de 16 en 20 jaar oud zijn. Ze reden maandagavond op een lichtblauwe retroscooter met een blauwe kentekenplaat en een metalen bagagerek aan de achterkant.

Badslippers en krukken

De bestuurder van de scooter droeg een wit T-shirt, een korte lichte broek en badslippers. Hij had blond haar dat aan de zijkanten was opgeschoren. Zijn passagier had een gele korte broek en badslippers aan. Hij droeg geen shirt. Deze jongen liep op twee krukken en heeft mogelijk iets aan zijn linkerbeen.
De politie roept de tieners op zich te melden. 'Herken jij jezelf als betrokkene bij deze gebeurtenissen? Meld je dan. Er zijn camerabeelden van dit incident. Voorkom dat deze beelden gepubliceerd worden.'