112-nieuws | Auto op zijkant bij ongeluk in Den Haag - Drugspand Gouda door burgemeester gesloten

© District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 22 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto op zijkant bij ongeluk in Den Haag

Op de Schedeldoekshaven in Den Haag is vrijdagavond een auto op z’n kant terechtgekomen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. Volgens omstanders hebben hulpdiensten twee inzittenden uit de auto gehaald. In ieder geval een van hen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Goudse burgemeester sluit drugspand

Een drugspand aan de Bosboom Toussaintkade in Gouda is vrijdag voor een half jaar gesloten. Dat heeft burgemeester Pieter Verhoeve besloten. In de woning werden harddrugs aangetroffen. Meerdere verdachten zijn daarbij gearresteerd.
'De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit', zegt Verhoeve. 'Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand.'
© Gemeente Gouda

Man die rijbewijs kwijtraakte vanwege avondeten wéér in de fout

'Het eten staat klaar.' Dat was de verklaring van een man die vorige week met 130 kilometer per uur langs een file over de vluchtstrook scheurde vanwege zijn prakkie dat op hem stond te wachten. De overtreding was dusdanig dat de politie zijn rijbewijs innam. Tóch ging deze snelle bestuurder opnieuw in de fout.
Donderdag werd de man opnieuw gespot achter het stuur van een auto. 'Nu reed hij echter ook onder invloed van drugs', laat de politie weten. 'En dus zonder rijbewijs.' De hardleerse bestuurder is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Dit is niet het avondeten uit het artikel
Dit is niet het avondeten uit het artikel © ANP

File A12 na lek in lpg-tank benzinestation

Een lange file op de A12 tussen Waddinxveen en Den Haag, vrijdag aan het begin van de middag. Een lpg-tank bij een benzinestation voor Den Haag was lek. Het personeel van het tankstation heeft de noodknop ingedrukt en zo de brandweer opgeroepen. De brandweer heeft gekeken naar het explosiegevaar en de aanvoer afgesloten. Een monteur van het tankstation handelt het verder af.
Vanwege het lek én omdat er vlak voor het tankstation een auto met pechstond, is de rechterrijbaan afgezet.

Veel rook bij dakbrand in Leiden

De brandweer in Leiden is vrijdagmiddag druk bezig geweest met een dakbrand. Het vuur ontstond aan de achterkant van een huis aan de Maresingel. De brand is wel overgeslagen naar de buren maar de brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven.
Bij de brand kwam veel rook vrij
Bij de brand kwam veel rook vrij © Regio15

Verdachte dodelijk ongeluk Kaylee (20) blijft nog drie maanden in cel

De 24-jarige Boskoper die vastzit voor het dodelijke ongeluk waarbij Kaylee (20) uit Alphen aan den Rijn twee weken geleden om het leven kwam, blijft nog minstens drie maanden in de gevangenis zitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de automobilist vrijdag met de maximale termijn van negentig dagen verlengd. In oktober is de eerste zitting van de rechtszaak.
Op het kruispunt van de Oranje Nassausingel met de Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn verloor Kaylee twee weken geleden het leven als gevolg van een aanrijding. Ze stak over met haar fiets toen ze werd geschept door een auto. Sinds die avond zit de bestuurder van die auto vast.
Na het ongeluk laaide in Alphen de discussie weer op over de maximumsnelheid op de Oranje Nassausingel:
Kaylee (20) verongelukt door aanrijding, discussie laait op over verlaging maximale snelheid
De automobilist heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de bestuurder op het moment van de dodelijke aanrijding onder invloed was van THC, de werkzame stof in cannabis. 'Hij is zijn zorgplicht als verkeersdeelnemer niet nagekomen en (mede) als gevolg van zijn rijgedrag is een fietsster overleden', verklaarde het OM vorige week.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Een motorrijder is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt na een botsing met een afslaande auto. Dat gebeurde op de Neherkade in Den Haag. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd.
De schade aan de motor na het ongeluk
De schade aan de motor na het ongeluk © Regio15