Boomwortels beschadigd bij aanleggen kabels

De wortels van drie Acacia's op de Korte Voorhout raakten beschadigd
De wortels van drie Acacia's op de Korte Voorhout raakten beschadigd © Bomenstichting Den Haag
DEN HAAG - Bij het leggen van kabels op het Korte Voorhout in Den Haag zijn de wortels van een aantal bomen beschadigd, en dat zou met het warme weer op komst wel eens slecht voor die bomen kunnen aflopen. De gemeente is op de hoogte van de schade en heeft een proces-verbaal opgemaakt.
Langs de plek waar de kabels werden gelegd staan drie acaciabomen. Op foto's, gemaakt door de Bomenstichting Den Haag, is te zien hoe bij het uitgraven van de grond alle wortels zijn doorgesneden om ruimte te maken voor de kabels. Volgens de gemeente worden er bij het verstrekken van vergunningen voor het leggen van kabels altijd voorwaarden meegegeven hoe er moet worden omgegaan met bomen.
De boswachter van de gemeente is langs geweest om de schade op te nemen en heeft een proces-verbaal opgemaakt. 'De vitaliteit van de bomen wordt de komende tijd goed in de gaten gehouden. Het zijn namelijk kleine wortels die zijn doorgesneden, maar het zijn er wel veel en er komen warme dagen aan. Als de bomen sterk achteruitgaan of afsterven wordt de schade verhaald op de aannemer', aldus een woordvoerder.