Bewoners flat Rijswijk zijn achterstallig onderhoud beu: 'Het is gewoon verschrikkelijk'

Een balkon met verroeste balken op de eerste verdieping van de flat.
Een balkon met verroeste balken op de eerste verdieping van de flat. © Omroep West/ Owen O'Brien
DEN HAAG - 'Het is eng als je dit ziet. In onze badkamer hangen meerdere tegels los en is de afvoer verstopt. Ondanks meerdere meldingen zijn de problemen nog steeds niet opgelost.' Dat vertelt flatbewoner Nora, die met haar twee kleine kinderen pas zes maanden in een flat aan de Clavecimbellaan in Rijswijk woont.
De jonge moeder is niet de enige die problemen ervaart. Al jarenlang worden bewoners van het complex geconfronteerd met achterstallig onderhoud. Daarnaast zou de beheerder, Van 't Hof Rijnland, niet of nauwelijks bereikbaar zijn voor vragen en reparatieverzoeken, tot grote frustratie van de huurders.
Wie het complex, dat twintig verdiepingen telt, vanaf de buitenkant bekijkt, ziet al gauw dat er flink wat onderhoud moet worden uitgevoerd. Zo is er op de eerste verdieping een balkon te zien waarvan de balustrades bijna zijn weggeroest. Op een andere verdieping vervangen twee houten panelen de ramen. Buiten zijn er scheuren in meerdere plafonds en veel roestplekken te zien.

Nauwelijks bereikbaar

Ook binnen in de flat stapelen de problemen zich op tot grote frustratie van de bewoners. 'Ik heb laatst zelf het paneel in de lift afgeplakt, omdat er allemaal draden uitstaken. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als er een kindje met zijn hand zou zijn tussengekomen. Ze maken er hier een potje van, het is enorm frustrerend', vertelt bewoner Willem zuchtend. Hij woont op de negentiende verdieping en heeft geen vertrouwen meer in de beheerder van de flat.
'Toen ik hier 25 jaar geleden kwam wonen was alles nog goed', blikt hij terug. Tegenwoordig ervaart hij in zijn tweekamerappartement samen met zijn 71-jarige vrouw veel problemen. Zo heeft het oudere stel al geruime tijd last van een kapotte ventilator in de badkamer waardoor er schimmel is ontstaan op een van de muren. Maar dat is niet het enige probleem waar het echtpaar mee te maken heeft. Als het buiten hard waait, druppelt er water langs de kozijnen naar binnen en tocht het in de woonkamer. 'Er is een keer iemand komen kijken en daarna hebben wij er nooit meer wat van gehoord. Het is gewoon schandalig', eindigt hij.
Ook de 56-jarige Brenda die samen met haar man op de tiende etage woont, is niet te spreken over de situatie in de flat. Zo is er op de begane grond een lekkage die zorgt voor stankoverlast en wordt er niet goed schoongemaakt. Zelf ervaart de vrouw problemen op haar balkon als het hard regent. Het water stroomt dan door de kieren van het bovenste balkon naar beneden. 'Ik moet het iedere keer zelf schoonmaken. Het wordt gewoon niet gemaakt en is te triest voor woorden. Ik heb al zo vaak naar Van 't Hof Rijnland gebeld dat ik mij niet meer serieus genomen voel. De communicatie is een ramp. Je kan bellen en e-mails sturen, maar er komen gewoon geen reacties,' zegt zij boos.
Een andere bewoner die anoniem wenst te blijven bevestigt de slechte communicatie. 'Ik woon hier nu zes jaar en heb er geen goed woord voor over. Het is ronduit schofterig. Er is totaal geen communicatie en het is haast onmogelijk om iemand aan de telefoon te krijgen als je zelf problemen hebt. Je wordt gewoon niet teruggebeld en het onderhoud aan de flat is een ramp. Als er niet snel wat gaat veranderen ben ik bang dat er ongelukken gaan gebeuren'.

Reactie Van 't Hof Rijnland

In een reactie aan Omroep West laat Van 't Hof Rijnland weten in gesprek te zijn met de eigenaar van het gebouw over de herstelwerkzaamheden. 'Wij hebben de afgelopen periode al diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en zijn momenteel in gesprek om de balkonhekken te vervangen.'
De directeur gaat verder: 'Daarnaast zal er in de week van 29 augustus gestart worden met het renoveren van de liften. In april hebben wij tevens met een aantal bewoners uit de flat gesproken en eind augustus zullen wij opnieuw met deze mensen in gesprek gaan. Als bewoners een technische melding bij ons willen maken kan dit telefonisch tussen 08:30 en 11:30 uur of per mail. Het is niet aan mij om te beoordelen hoe men onze bereikbaarheid op dit moment ervaart, het is aan de bewoners zelf om dit te beoordelen.'
De flat aan de Clavecimbellaan in Rijswijk
De flat aan de Clavecimbellaan in Rijswijk © Omroep West