Man dreigt zichzelf iets aan te doen in Ter Aar; woningen weer vrijgegeven

De man wordt aangehouden
De man wordt aangehouden © Media TV
TER AAR - Een 31-jarige man is vrijdag vlak voor middernacht door een arrestatieteam aangehouden, omdat hij zichzelf iets aan dreigde te doen. Dat gebeurde in een huis aan de A.G.M. van der Hoevenstraat in Ter Aar. Volgens de brandweer was er een gaslek en daardoor sprake van explosiegevaar.
De politie kreeg vrijdagavond om 19.00 uur een melding dat er gas was geroken bij een woning in de straat. Er zou vermoedelijk een gaskraan zijn opengezet. De omgeving werd onmiddellijk door de politie afgezet en omwonenden kregen het verzoek bij ramen weg te blijven en de gordijnen dicht te doen. Bewoners van negentien omliggende huizen werden door de hulpdiensten geëvacueerd. Voor hen werd opvang geregeld. De brandweer riep mensen vanwege het gevaar dringend op uit het gebied weg te blijven.
De brandweer heeft de situatie onder controle gekregen door de gasleiding af te sluiten. De politie zette een onderhandelaar en het arrestatieteam in om de man uit zijn woning te kunnen halen. Kort voor middernacht was dit gelukt, waarna de man in een ambulance is nagekeken en vervolgens is meegenomen naar het bureau.

Bijeenkomst voor buurtbewoners

Na de aanhouding van de 31-jarige man kon de brandweer de situatie weer stabiel maken. Na een controle van de woningen zijn deze weer vrijgegeven en is het gas weer aangesloten.
Explosiegevaar door gaslek in Ter Aar
De gemeente Nieuwkoop heeft zaterdag direct laten weten een bijeenkomst te organiseren voor de bewoners van de A.G.M van der Hoevenstraat. Bewoners kunnen hiervoor de website van de gemeente in de gaten houden.