112-nieuws | Vrachtauto met legertank crasht op A12

© MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 25 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Man in nat pak blijkt vermiste zwemmer

Hulpdiensten hebben maandagavond urenlang gezocht naar een man die mogelijk kopje onder zou zijn gegaan in het water aan de Haagse Neherkade. Allereerst werden drie duikers ingezet, maar zij konden niemand vinden. Daarna nam een sonarboot van de brandweer de zoekactie over, wederom zonder resultaat.
Terwijl de hulpdiensten aan het inpakken waren, kwam de politie met het verlossende bericht dat op een boot een man in een nat pak was gevonden. Uit onderzoek bleek het inderdaad te gaan om de vermiste zwemmer.
Sonarboot doorzoekt het water bij de Neherkade
Sonarboot doorzoekt het water bij de Neherkade © Regio15

Beschoten woning in Leiden drie maanden langer dicht

Een huis aan de Sparrenrode in Leiden is de komende drie maanden verboden gebied. Dat was de afgelopen twee weken ook al zo, op last van burgemeester Henri Lenferink. Het huis in de Leidse Merenwijk werd in de nacht van 7 juli beschoten met een automatisch wapen.
Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden
Onderzoek aan de Sparrenrode in Leiden © Regio15
'Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat', laat de gemeente Leiden weten. 'De burgemeester neemt dit ernstig geweldsincident middenin een woonwijk zeer hoog op. Ter bescherming van de omgeving en om herhaling te voorkomen, heeft de burgemeester nu besloten om de sluiting van de woning te verlengen.'
Eerder bleek al uit onderzoek van Omroep West dat het voorval mogelijk iets te maken heeft met geweld tegen nachtclubs in Zoetermeer en Rotterdam. Een 33-jarige Rotterdammer is aangehouden als verdachte.

Vrachtwagen met Leopardtank van Defensie crasht op A12

Een transport van een Leopardtank van de Landmacht is maandagmiddag compleet misgegaan op de A12 bij Reeuwijk. De oplegger waarop de tank stond is daar op de vangrail en een geluidswal gereden. Vermoedelijk kreeg de wagen een klapband. De chauffeur van de vrachtwagen liep een hoofdwond op. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het ongeluk.
Het bergen kan nog uren gaan duren. 'We hopen dat de boel snel weer kan worden vrijgegeven', zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Tussen Gouda en Utrecht is één rijstrook beschikbaar, de vertraging loopt daar op tot een uur. Het verkeer wordt vanaf het Prins Clausplein omgeleid via de A4 en de N11.
Op de dieplader stond een Leopard 2A4 uit een museum, meldt Defensie. De tank was voor onderhoud onderweg van Wassenaar naar Amersfoort en het transport werd begeleid door drie marechaussees op motoren. Bij het ongeluk raakte een militair gewond aan zijn hoofd.
© MediaTV

Delftenaar gearresteerd na aanrijding

Een man uit Delft is in het Brabantse Oosterhout aangehouden na een aanrijding. De politie werd gebeld toen er in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij was. De opschudding was ontstaan nadat een auto meerdere geparkeerde voertuigen had geraakt.
Bij de vechtpartij werd een vrouw door een andere vrouw met een glas in haar gezicht geslagen. Zij is door agenten aangehouden. Niet veel later werd ook een 31-jarige Delftenaar gearresteerd als de bestuurder van de betreffende auto. De man reed zonder rijbewijs en weigerde op het politiebureau mee te werken aan een alcoholtest.

Ravage na aanrijding in Noordwijk

Een automobilist heeft op het Vuurtorenplein in Noordwijk voor een flinke ravage gezorgd. De bestuurder klapte met zijn auto vol op een lantarenpaal, waarna de auto een geparkeerde auto ramde. De geparkeerde auto schoot door de klap weer door en beschadigde een andere auto die op het Noordwijkse plein stond geparkeerd.
Bij twee van de auto's was de schade flink. Zij moesten worden weggetakeld. Ook de lantarenpaal overleefde de klap niet en viel op het Vuurtorenplein.
De lantarenpaal belandde op het Vuurtorenplein
De lantarenpaal belandde op het Vuurtorenplein © AS Media

Meerdere brandjes in Haagse straat

De brandweer moest in de nacht van zondag op maandag meerdere keren uitrukken voor brandjes in de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. De eerste brand vond rond 3.45 uur plaats. Een hoopje afval was in brand gestoken.
Een kwartier later bleek iets verderop in de straat een deelscooter in de brand te staan. Deze brand sloeg over naar de gevel van het verpleeghuis waar de scooter voor was geparkeerd. Het pand liep hierbij forse schade op. De politie doet onderzoek naar beide brandjes.
Het verpleeghuis liep forse schade op
Het verpleeghuis liep forse schade op © Regio15