112-nieuws | Brandweerwagen rijdt zich vast - Bus PostNL deels in sloot Boskoop

De brandweerwagen staat schuin in de berm
De brandweerwagen staat schuin in de berm © Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 26 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brandweer rijdt zich vast in berm

In Gouda is een brandweerwagen weggezakt in een berm. De wagen kwam uit Haastrecht en was onderweg naar een melding in Gouda.

Pakketjes mogelijk iets later, bus PostNL gedeeltelijk in water

Een bestelbus van PostNL is in Boskoop gedeeltelijk in het water beland. Dat gebeurde op de Toegangsweg. Een berger heeft de bus uit het water getakeld. Of de wagen nog vol zat met pakketjes, is niet duidelijk.
De bus van PostNL belandde deels in het water
De bus van PostNL belandde deels in het water © Media TV

Inboedel vliegt in brand naast huis

Op de Swammerdamstraat in Den Haag heeft dinsdagmiddag een uitslaande brand gewoed naast een huis. Tafels, stoelen en banken die buiten stonden, vatten vlam. Niemand raakte gewond.
'De bewoners waren aan het verbouwen, daarom stond de inboedel in de tuin', zegt een woordvoerder van de brandweer. De brand was volgens hem 'best wel heftig' en sloeg over naar het huis op de Swammerdamstraat op de hoek met de Bontekoekade. Door de hitte waren de ruiten geklapt en sloeg het vuur naar binnen. 'Omdat de woning helemaal leeg was, is er binnen nagenoeg geen schade.' De volledige inboedel is wel in rook opgegaan.
Een buurmeisje belde de brandweer. Ze zag opeens vlammen in de tuin van de buren, vertelt ze. 'Het waren hoge vlammen. Het kwam steeds dichterbij', zegt ze. Het meisje is erg geschrokken. 'Het ging allemaal zo snel. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.' Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan.
Inboedel vliegt in brand naast huis aan de Swammerdamstraat
Inboedel vliegt in brand naast huis aan de Swammerdamstraat © Regio15

Winkeldief met mes opgepakt

Een man is dinsdagochtend opgepakt voor een winkeldiefstal in Pijnacker. Hij had een mes bij zich en was onder invloed, meldt de politie.
De winkeldief ontsnapte, maar werd niet veel later bij de Oude Leedeweg aangehouden. 'Er is heel even een politiehelikopter in de lucht geweest, maar dit was grotendeels voor een ander incident. De man is binnen drie minuten opgepakt', zegt een woordvoerder van de politie. De man had gestolen spullen en een mes bij zich.
De winkeldief werd bij een weiland opgepakt
De winkeldief werd bij een weiland opgepakt © Spa-Media

Auto in vlammen op parkeerplaats

Een auto is dinsdag in vlammen opgegaan in Leiden. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Willem van der Madeweg. De binnenkant van de auto is volledig uitgebrand.
De oorzaak van de brand is niet bekend.
Auto in vlammen op parkeerplaats in Leiden
Auto in vlammen op parkeerplaats in Leiden © Regio15