112-nieuws | Auto op dak in Katwijk - Man uit zee gered bij Scheveningen

© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 27 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Winkeldieven aangehouden na tip ondernemer

In het centrum van Lisse zijn woensdagmiddag twee winkeldieven aangehouden na een tip van een ondernemer. Zij zouden een week eerder hebben toegeslagen. Dat werd toen direct gedeeld in een groepsapp van ondernemers. Eén van hen zag de dieven op woensdag opnieuw en schakelde de wijkagent in. De verdachten zijn aangehouden en worden verhoord.

Auto op dak in Katwijk

Bij een ongeluk in Katwijk is een auto op z'n dak terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde woensdagavond op de Biltlaan. De wagen zou in botsing zijn gekomen met een andere auto. Over de oorzaak ervan is niets bekend.

Meerdere auto's botsen op A4

Op de A4 bij Zoeterwoude zijn woensdag aan het einde van de middag meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Over eventuele slachtoffers is niets bekend.
Vanwege het ongeluk werd de hoofdrijbaan richting Amsterdam afgesloten. De vertraging erachter was rond 18.00 uur opgelopen tot ongeveer 35 minuten. Weggebruikers krijgen het advies om om te rijden via de A44.
Een van de betrokken auto's
Een van de betrokken auto's © Regio15

Man uit zee gered bij Scheveningen, rode vlag gehesen

Voor de kust van Scheveningen is woensdagmiddag een man in de problemen geraakt en uit zee gered. Onder meer een traumahelikopter landde op het strand. Het slachtoffer is gereanimeerd en ‘met ademhaling’ naar het ziekenhuis gebracht, laat de politie weten.
Veiligheidsregio Haaglanden laat weten dat op het Noorderstrand, het Zuiderstrand en Kijkduin de rode vlaggen zijn gehesen. Dat is gebeurd 'in verband met gevaarlijke stroming en golfslag'. 'Als je de rode vlag ziet, zijn de zee en weersomstandigheden zeer gevaarlijk', meldt de veiligheidsregio. 'Dit gebeurt bij een (zeer) sterke stroming, hoge golven of bij (dreiging van) onweer. Baden of zwemmen wordt sterk afgeraden, ga niet de zee in.'
Hulpdiensten zijn bezig met het slachtoffer
Hulpdiensten zijn bezig met het slachtoffer © Regio15

Vrouw (87) gewond na beroving tas

Een 87-jarige vrouw is dinsdag 26 juli op het Ganzevoetpad in Zoetermeer beroofd van haar tas. Ze kwam daarbij ten val en raakte gewond. De dader rende na de straatroof een tunnel in bij het Floriadepark en verdween uit het zicht. Het incident vond plaats om 17.45 uur.
Een omstander vond haar tas terug. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Dode gevonden in Zoetermeer

De politie heeft woensdagmiddag groot onderzoek uitgevoerd na de vondst van een overleden persoon bij een woning aan de Marineblauw in Zoetermeer. Een woordvoerder heeft laten weten dat er geen sprake is van een misdrijf. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Bij de woning werd onder andere een hijskraan ingezet. Ook was er aan de voorkant een tent opgezet.
De politie doet onderzoek bij het huis in Zoetermeer
De politie doet onderzoek bij het huis in Zoetermeer © Regio 15

Geparkeerde auto in vlammen op

Aan het Hoogveen in Den Haag is aan het begin van de nacht een geparkeerde auto uitgebrand. Het voertuig stond geparkeerd vlak naast een flat. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het naastgelegen gebouw.
Een naast de auto geparkeerde aanhangwagen met fietsen raakte wel zwaar beschadigd. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
De geparkeerde auto raakte zwaar beschadigd
De geparkeerde auto raakte zwaar beschadigd © Regio 15

Automobilist belandt in berm

Een automobilist is op de Westvliegweg in Den Haag van de weg geraakt en in de berm tegen een paal tot stilstand gekomen. De auto raakte hierbij flink beschadigd. De twee inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen. Voor het ongeluk was ook een ambulance opgeroepen. Het is onduidelijk of de inzittenden moesten worden behandeld.
De auto knalde in de berm tegen een paal
De auto knalde in de berm tegen een paal © Regio 15