112-nieuws | Vlagophangers Westland gestopt - Brandweer zoekt in water na vondst kinderfiets

Vlagophanger van de weg gehaald \
Vlagophanger van de weg gehaald \ © WOS
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 28 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Politie haalt Westlandse vlagophangers van de weg

Op meerdere plaatsen op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk/Honselersdijk zijn vanavond vlagophangers door de politie van de weg gehaald. Dat meldt mediapartner WOS. De mannen waren bezig met omgekeerde vlaggen op te hangen in lantaarnpalen langs de N213.

Brandweer zoekt in water na vondst kinderfiets

Na de melding van een gevonden kinderfiets aan de kant van het water langs de Blériotlaan in Den Haag is de brandweer gaan zoeken. Twee teams van twee mannen gingen daarvoor te water. De politie traceerde de eigenaar van de kinderfiets, daar bleek alles mee in orde te zijn. Ze heeft de fiets weer meegenomen.
Brandweer zoekt bij Blériotlaan
Brandweer zoekt bij Blériotlaan © District8

Brand in bedrijfsschoorsteen Ouderkerk

Bij een houtverwerkingsbedrijf aan de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel is donderdagavond brand in een schoorsteen ontstaan. Medewerkers van het bedrijf roken een brandlucht, toen ze klaar waren met werkzaamheden. In de afzuiginstallatie bleek brand te zijn. Dat is geblust door de brandweer. Ook de sprinklerinstallatie in de afzuiger is aangegaan. Die heeft de laatste vuurresten geblust. Tijdens het blussen is de IJsseldijk Noord in beide richtingenafgesloten geweest.
Brand bij bedrijf in Ouderkerk
Brand bij bedrijf in Ouderkerk © Media-TV

Schaap door drive-thru van kiprestaurant

In Den Hoorn heeft de politie zijn handen vol gehad aan een losgebroken schaap. Het dier was op een parkeerterrein langs de A4 terechtgekomen en liep bij de drive-thru van de KFC. Met meerdere politiewagens is het terrein afgezet. Waarna een halve politiemacht probeerde om het dier te pakken te krijgen. Het schaap is uiteindelijk meegenomen in een politiebus.

Slagtanden, wapens en drugs

Bij een inval in een bedrijfspand aan de Bredeweg in Moerkapelle zijn dinsdagavond onder meer ivoren olifantenslagtanden gevonden. De politie doorzocht het pand dinsdag na een tip dat er mogelijk wapens zouden liggen. Er werden ook nog meerdere slag- en steekwapens, een nepvuurwapen, grote hoeveelheden pepperspray, een wietplantage en spullen voor het opbouwen van een drugslab aangetroffen.
Een man van 50 uit Moerkapelle is aangehouden op verdenking van witwassen en het voorbereiden van het produceren van drugs.