112-nieuws | Woning afgebrand in Alphen - Politie pakt rijbewijs af, maar helpt met boodschappen

De woning aan de Westkanaalweg in Alphen is volledig afgebrand
De woning aan de Westkanaalweg in Alphen is volledig afgebrand © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 31 juli. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Woning afgebrand in Alphen

In Alphen aan den Rijn is een woning aan de Westkanaalweg afgebrand. Dat meldt de brandweer. 'Voorbijgangers hebben de brand bij ons gemeld. Het pand kan helaas als verloren worden beschouwd', vertelt een woordvoerder van de brandweer.
De bewoners waren niet aanwezig toen de brand uitbrak. Niemand raakte gewond. Omliggende schuren zijn behouden gebleven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 'Nu het pand volledig is afgebrand, is het de vraag of de oorzaak nog te achterhalen is', aldus de woordvoerder.

Brand in schuur Den Haag

Een schuur aan de Watersniphof in Den Haag is zondagmiddag afgebrand. Niemand raakte gewond. De brandweer meldt dat de brand inmiddels uit is.
Volgens de brandweer was de schuur moeilijk te bereiken en daarom zijn er twee blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden van twee kanten. Ook een aantal naastgelegen schuren zijn beschadigd geraakt.
De brandweer bij het bestrijden van de brand in de schuur
De brandweer bij het bestrijden van de brand in de schuur © Regio 15

Politie pakt rijbewijs af, maar helpt met boodschappen

Een vrouw van 85 is sinds zaterdag haar rijbewijs kwijt. Agenten vonden het noodzakelijk om het roze pasje van haar in te nemen na een aanrijding in Voorburg. Volgens de politie kwam de vrouw verward over.
Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend op de Klaverweide in Voorburg. Er raakte niemand gewond, maar schade was er wel. 'De melder had het idee dat de tegenpartij mogelijk onder invloed of verward was', meldt de politie. Agenten constateerden dat de vrouw inderdaad verward was en dat ze 'niet meer adequaat' in het verkeer kon reageren.
'Gezien deze constatering hebben de collega's het rijbewijs van deze dame ingenomen. Dit omdat zij mogelijk niet meer over de juiste rijvaardigheid beschikt. Het rijbewijs wordt samen met een zogenoemde mededeling opgestuurd naar het CBR.' De bestuurster was op weg naar de supermarkt voor de broodnodige boodschappen. 'Uiteraard zijn wij de beroerdste niet en hebben wij het boodschappenlijstje afgewerkt en de dame samen met de boodschappen thuis afgezet.'

Brand bij bedrijf Alphen

In een bedrijfspand aan de Steekterweg in Alphen aan den Rijn heeft zondagochtend brand gewoed. Wat er precies in brand stond is onduidelijk. Wel was er korte tijd behoorlijk wat rook te zien. De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het vuur te blussen. De Steekterweg werd door de politie afgezet.
Bij de brand kwam korte tijd behoorlijk wat rook vrij
Bij de brand kwam korte tijd behoorlijk wat rook vrij © Media TV

Auto's en scooter in vlammen op

Twee auto's en een scooter zijn in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan. Dat gebeurde op de Passage in Waddinxveen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.
Twee auto's en een scooter gingen in vlammen op
Twee auto's en een scooter gingen in vlammen op © Media TV