Zwemmen met hond in binnenbad blijkt razend populair: 'Kaartjes binnen een dag uitverkocht'

Hond en baasje in het zwembad
Hond en baasje in het zwembad © Omroep West
VOORSCHOTEN - Bij een aantal buitenzwembaden is het traditie om het zomerseizoen af te sluiten met honden in het openluchtbad. Maar viervoeters die in het binnenbad mogen spelen zie je minder vaak. Bij zwembad Het Wedde in Voorschoten was het zondag wel het geval. Daar mochten baasjes met hun trouwe vriend het water in, want het zwembad staat de komende twee weken toch leeg. Het zwemfestijn blijkt niet aan dovemansoren gericht, want in no time was het evenement uitverkocht.
Het is zondag een drukte van jewelste in de hal van zwembad Het Wedde in Voorschoten. Zeker twintig hondenbaasjes melden zich bij badjuffen Lisa en Cheraine voor de DogPlons. De komende twee weken gaat de stop uit het binnenbad voor onderhoud. Een uitgelezen kans om op de laatste dag voor deze zomerstop met honden het water in te duiken. 'Waarom het water verspillen als je er iets leuks mee kunt doen?', motiveren de organiserende juffen.
En dat vinden hondenbezitters ook. De voorinschrijving van de DogPlons gaat als een jekko. 'De kaartjes waren binnen een dag uitverkocht.' Daarom kwamen er nieuwe tickets in omloop en ook die waren binnen de kortste keren vergeven.
Dikke pret in binnenzwembad Het Wedde waar baasje en hond samen mogen zwemmen
Labradors, teckels en boxers. Honden in allerlei soorten en maten spelen er vrolijk op los in het 90 centimeter diepe binnenzwembad. Bij tennisverenigingen uit de omgeving zijn oude tennisballen gescoord en de spartelende honden kunnen gebruik maken van speelmateriaal van leveranciers. Na afloop gaan de hondenspeeltjes naar een dierenasiel in de buurt. Voor de deelnemende honden wacht bij de uitgang een heus certificaat. De baasjes vinden het prachtig: 'Als de hond het naar zijn zin heeft, heb ik dat ook.'
Wie bang is dat het zwembad na de opening vol vieze hondenharen zit, hoeft zich geen zorgen te maken. Nadat alle filters zijn vervangen en voegen zijn gecheckt, wordt het zwembad schoongemaakt en met vers water gevuld. Op zondag 7 augustus, de grote dag van de heropening, is het opnieuw feest. Dan ligt er voor alle zwembadklanten een portie poffertjes klaar.