Iconisch huis bij Haagse Pompstationsweg staat te koop

De voorkant van de woning
De voorkant van de woning © Frisia Makelaar/Funda
DEN HAAG - Aan de Van Alkemadelaan in Den Haag staat een iconisch huis te koop. Wie naar Scheveningen rijdt of de duinen in fietst komt langs het huis uit 1907. Vroeger was het pand een treinstation. Voor 515.000 euro kan het van jou zijn, maar het moet wel opgeknapt worden.
Tijdens de eerste helft van de vorige eeuw stopte op station Wittebrug-Pompstation de trein van de Hofpleinlijn, van de Zuid-Hollandsche Electrische Spoorlijnmaatschappij. Waar nu een fietspad loopt lag vroeger een spoorlijn.
Op het station werden twee dienstwoningen gebouwd. Een daarvan staat nu te koop. Het huis is een gemeentelijk monument. Wie het huis koopt moet aan de bak, het pand moet gerenoveerd worden.
De achterkant van het huis
De achterkant van het huis © Frisia Makelaars/Funda
De woning heeft een oppervlakte van 94 vierkante meter en heeft twee slaapkamers, twee bergingen en een badkamer met ligbad. Aan de zijkant van het huis ligt een tuin. Het voormalige perron ligt aan de achterkant van het huis en wordt nu gebruikt als terras. Het huis staat nu leeg, dus de kopers kunnen er meteen in, staat in de advertentie op Funda.
© Frisia Makelaars/Funda
De keuken
De keuken © Frisia Makelaars/Funda
© Frisia Makelaars/Funda
De badkamer
De badkamer © Frisia Makelaars/Funda