'Voor 1000 euro voordeur opgeblazen met vuurwerkbom'

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © ANP
RIJSWIJK - Ongeveer 1000 euro heeft de 21-jarige Y.H. uit Rijswijk volgens het Openbaar Ministerie (OM) ontvangen om in opdracht van iemand anders de voordeur van een woning in Rijswijk op te blazen met een vuurwerkbom. A.M., een 23-jarige verdachte uit Den Bosch, wilde het gezin dat in het huis aan de Park Hoornwijck woont afpersen.
Die zoon des huizes heeft volgens de officier van justitie van het OM een schuld opgebouwd in het criminele circuit. Zijn moeder moest daarvoor 72.000 euro betalen aan de verdachte uit Den Bosch. Bij de explosie op 29 december 2021 werd de voordeur vernield.
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak stond maandag op het programma, maar ging niet door vanwege ziekte. De 21-jarige jongeman uit Rijswijk mag het verdere proces in vrijheid afwachten. Vanwege zijn jonge leeftijd, aldus de rechtbank, en zodat hij zijn studie weer kan oppakken.
Medio oktober wordt de rechtszaak alsnog inhoudelijk behandeld. Dan maakt het OM bekend of, en zo ja welke, straf de 21-jarige Rijswijker krijgt.